Nieuws

Teams gezocht voor wedstrijd Bootje Bouwen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de wedstrijd Bootje Bouwen tijdens de Visserijdagen. De wedstrijd staat onder leiding van de Harnser Heeren, een autoriteit op het gebied van bootjesbouwen.

Op de laatste dag van de Visserijdagen (zaterdag 1 september) gaan tien teams tien bootjes bouwen in de Rommelhaven. Een team bestaat uit twee kinderen van ongeveer 10 tot 12 jaar en een volwassene, die als begeleider de kinderen helpt. De deelnemers mogen de bootjes na de wedstrijd mee naar huis nemen.
Het spektakel begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. In die tijd moeten de kinderen een bouwpakket van een bootje in elkaar zetten, het bootje beschilderen en er een wedstrijdje mee varen. Voor gereedschap en andere benodigde spullen wordt gezorgd.
Je kunt een beker winnen voor het best gebouwde bootje, de mooiste beschildering en de snelste tijd waarin over het Noordijs wordt gevaren. Alle deelnemers krijgen - naast het eigengemaakte bootje - een aandenken aan deze dag. Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden. Er kunnen nog enkele teams meedoen. Aanmelden en meer info bij Wim de Koning via wimdekoning@planet.nl of 0517-412418.

|Doorsturen