Nieuws

?t Derde Haad mogelijk dicht op maandag

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zwembad ?t Derde Haad sluit mogelijk de deuren op maandag. Optisport heeft dit voorgelegd aan de gemeente. Door het sluiten van de accommodatie op maandag kunnen de prijzen van een zwemkaartje gelijk blijven.

Toen Optisport het zwembad overnam werd als voorwaarde gesteld dat de accommodatie zeven dagen per week geopend zou zijn. Douwe ten Napel (CDA) stelde hier woensdagavond een vraag over tijdens de raadsvergadering. Wethouder Peter Glasbeek antwoordde dat de gemeente zich nog moet buigen over de eventuele sluiting op maandag.

Er is een enquête uitgedeeld aan de twee groepen zwemmers die op deze dag gebruikmaken van het zwembad. Het gaat om de groep banenzwemmers van 12.00 tot 13.00 uur en de groep Fifty-Fit van 14.30 tot 15.15 uur. Het zwembad wil deze zwemmers een alternatief bieden op een andere dag in de week. Volgens Robbert Nieland van Optisport moet de exploitatie rendabel blijven. “Op maandag komt er buiten de groepen om, een enkele zwemmer. Een zwembad kost de gemeenschap veel geld. We willen de kosten laag houden. Maar we hebben dit alleen nog in onderzoek. We moeten nog antwoord krijgen van de gemeente.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda