Nieuws

Start unieke zeilende dienstregeling

Door Jeroen Pietersma
AMSTERDAM ? Vanaf morgen vaart Eilandhopper weer. De hele zomervakantie is er weer een zeilende dienstregeling tussen alle Waddeneilanden, Lauwersoog, Enkhuizen, Amsterdam en Harlingen.

Morgen begint de zeilklipper Avontuur vanuit Amsterdam met de eerste overtocht richting Enkhuizen. Een dag later start de klipper Willem Jacob vanuit Lauwersoog met de eerste overtocht naar Ameland. Dit is het derde seizoen dat beide schepen deze unieke, zeilende, dienstregeling verzorgen. Vanwege het succes van voorgaande jaren, is de dienstregeling uitgebreid.

De klipper Johanna Engelina vaart diverse keren tussen Enkhuizen, Harlingen en Terschelling. De Avontuur vaart het traject tussen Amsterdam, Enkhuizen, Texel en Terschelling. De Willem Jacob vaart op het oostelijke Wad tussen Lauwersoog, Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland.

Het complete vaarschema staat op www.eilandhopper.nl. Passagiers kunnen een kaartje kopen voor één overtocht of voor meerdere (of zelfs complete retourreizen inclusief overnachtingen en maaltijden). De routes en vertrektijden van de dienstregeling zijn op het getij afgestemd, omdat sommige trajecten bij laag water niet bevaarbaar zijn.

|Doorsturen

BuienradarAgenda