Nieuws

Sloop obs ?t Wad volgende week van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Gedeeltelijke sloop van obs ?t Wad gaat naar verwachting begin volgende week van start. Dat zei directeur Bert Hartendorp van obs ?t Wad gistermiddag tijdens een informatie-uurtje voor omwonenden in de recreatiezaal van Casa Cara. Veel dingen zijn inmiddels uit de school verwijderd en bijvoorbeeld rubber tegels en een speelhokje zijn beschikbaar gesteld aan speeltuinen.

Hartendorp verwacht dat volgende week een begin wordt gemaakt met de sloopwerkzaamheden van het oude LEAO-gebouw, noodgebouwen en de binnenkant van het hoofdgebouw. Zoals bekend mag er aan het aanzicht van de voorgevel niets worden veranderd. Sloopbedrijf Haagsma gaat het werk uitvoeren. Wie de bouw en restauratie mag uitvoeren, is nog niet bekend. Volgens Gerben Wierda, bouwkundig medewerker van de gemeente, hebben zich zeven aannemers aangemeld voor de openbare inschrijving. Verder zijn er drie bedrijven die zich hebben ingeschreven voor elektra en werktuigbouw. Op 16 november aanstaande zal de aanbesteding worden getoetst en dan zal het college van B en W een beslissing nemen.

De vernieuwde school wordt in dertien tot veertien maanden gebouwd. De voorbereidingen zullen in december of januari beginnen. Begin 2013 moet de school klaar zijn. De verhuizing kan dan in de voorjaarsvakantie plaatsvinden.

Wethouder Maria le Roy vertelde gisteren dat op de plaats van het oude LEAO-gebouw een zaal voor meerdere doeleinden worden gebouwd, waar andere scholen en buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

Wierda gaf aan dat er onder de vloer drie asbestbuizen verwijderd dienen te worden. Overigens heeft een onderzoek uitgewezen dat er zich geen vleermuizen in en rond het schoolgebouw ophouden. Er zal tijdens de bouw niet worden geheid, maar geboord. Omliggende woningen zullen gefotografeerd worden, zodat eventuele beschadiging door de werkzaamheden aangetoond kan worden. Een van de aanwezigen vroeg gisteren of het trafo-station op het schoolplein verwijderd kan worden. Volgens Wierda zou verwijderen 100.000 euro moeten kosten, wat ten koste zou gaan van het totale budget.

|Doorsturen

BuienradarAgenda