Nieuws

Roel Sluiter waarnemend burgemeester Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Roel Sluiter gaat volgende week aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Harlingen. Commissaris van de Koningin John Jorritsma heeft vandaag tot deze benoeming besloten. Hij deed dit na overleg met een delegatie uit de gemeenteraad van Harlingen.

Roel Sluiter (58, PvdA) was tot 2010 negen jaar wethouder in zijn woonplaats Leeuwarden. Momenteel heeft hij een aantal functies, in het onderwijs en in de woningcorporatiebranche. Eerder werkte hij als leraar en directielid in het onderwijs. Hij wordt volgende week woensdagavond (22 februari) tijdens een raadsvergadering benoemd.

Op 31 januari nam Paul Scheffer om persoonlijke redenen vervroegd afscheid als burgemeester van Harlingen. In overleg met de gemeenteraad is ervoor gekozen om voorlopig geen procedure voor een Kroonbenoemde opvolger te starten, aldus de provincie Fryslân. “Eerst moet duidelijk zijn wat voor consequenties de herindelingsdiscussie voor Harlingen heeft.” Roel Sluiter is voor onbepaalde tijd benoemd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda