Nieuws

Racen in de Lichtboei


HARLINGEN - In de Lichtboei vond zondagmiddag voor de tweede keer de slotcarracing Friesland plaats. Slotcarracing was ontzettend populair in de jaren 1960. Maar nog altijd zijn velen enthousiast, waarbij het lijkt dat ook de jeugd deze sport opnieuw heeft ontdekt.

De miniatuur auto’s worden geleid door groeven en gleuven in de baan waarin ze rijden. Op een groot videoscherm kan men de vorderingen van de race gadeslaan. Vanaf twee uur mocht de jeugd haar rijkunsten proberen en in de namiddag de volwassenen. Bij de jeugd werd Elmer Koster de grote winnaar op de voet gevolgd door zijn zusje Silke. Alard Hoekstra mocht de derde prijs mee naar huis nemen.

Bij de volwassenen stond Paul Schouten op de hoogste trede van het platform. Titelverdediger van vorig jaar Sander Spoelstra moest dit jaar met de tweede plaats genoegen nemen. Jan Jelke de Boer veroverde de derde plaats. 

Organisator Menno Rintjema blikte tevreden terug op deze gezellige middag, vol spanning en strijd. Inmiddels is Menno bezig om gesponsorde auto’s te krijgen, waarbij het logo van bijvoorbeeld een bedrijf op de auto vermeld wordt. Volgend jaar wordt wederom de baan opgesteld in de Lichtboei.

|Doorsturen

BuienradarAgenda