Nieuws

Opknapbeurt voor Noordoostersingel

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Noordoostersingel krijgt een facelift. Afgelopen donderdag was er op het stadhuis een inloopmiddag over de plannen voor de singel. Het opknappen van de Noordoostersingel is een van de projecten uit het uitvoeringsprogramma Masterplan Toegangspoort Harlingen.

De watertoerist kan op dit moment al afmeren aan de Noordoostersingel, maar de voorzieningen zijn nog niet optimaal. Daarom heeft de gemeente Harlingen al water- en elektriciteitstappunten aangelegd en volgt nog een laadpunt voor elektrische boten.

Verder wordt de weg evenwijdig aan de Noordoostersingel aangepakt. De weg is te smal waardoor tegenliggende auto’s over het voetpad rijden. Door recente bebouwing aan de Noordoostersingel is de verkeersdruk toegenomen. Een betere scheiding tussen de verkeersstromen maakt de weg veiliger voor zowel watersporters als voetgangers. Daarnaast wordt de uitstraling van het gebied voor de toerist versterkt.

In 2000 is de provincie Fryslân gestart met het Friese Meren Project met als doel het watersportgebied van Friesland nog aantrekkelijker maken en de Friese economie te stimuleren. In dit kader zijn provincie en gemeente Harlingen in 2009 gestart met het opstellen van een masterplan Toegangspoort Harlingen. Door hierbij in te zetten op de verbetering van ruimtelijke kwaliteit, bevaarbaarheid, toegankelijkheid en functionaliteit, wordt verwacht dat dit een economische meerwaarde voor Harlingen oplevert.

|Doorsturen

BuienradarAgenda