Nieuws

Opbrengst Muziek aan Zee naar drie goede doelen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De netto-opbrengst uit de horecaactiviteiten van het gratis strandfestival Muziek aan Zee in Harlingen gaat dit jaar niet naar een ??n, maar naar liefst drie goede doelen. Naast Jeugdtheaterschool Pimpel, kunnen ook Hospice Klein-Molenaar in Harlingen en het Harlinger Zeekadettenkorps een bijdrage tegemoet zien.

Muziek aan Zee 2012 wordt vandaag (zaterdag 7 juli) voor de zesde keer gehouden op het zandstrand achter de Westerzeedijk ter hoogte van strandpaviljoen ’t Zilt. Organisator Stichting Zomerfestival Harlingen rekent net als bij de voorgaande edities op enkele duizenden bezoekers.

Het festival begint ’s middags om 14.00 uur met een programma voor de jeugd met medewerking van onder meer jeugdtheaterschool Pimpel en een verhalenverteller. De lokale top 100 band Nickelzson zet om 20.00 uur de toon voor het vervolg van het programma, dat met een live optreden van hoofdact Het Goede Doel van de twee Henken Westbroek en Temming ongetwijfeld een breed publiek zal trekken. DJ Lionel Rock sluit het festival rond middernacht af.

Muziek aan Zee is voor haar exploitatie grotendeels afhankelijk van sponsoren. Hoofdsponsor is dit jaar VitaBlend, een in Wolvega gevestigde blendsproducent van vitamines, mineralen en anti-oxidanten voor food en pharma. Ook veel lokale en regionale partijen steunen het festival en de achterliggende gedachte: een gratis muziekfestival voor een zo breed mogelijk publiek waarvan de cateringbaten voor de volle honderd procent naar een of meerdere goede doelen gaan.

Nieuw voor particulieren en kleine ondernemers die het festival een warm hart toedragen, is de mogelijkheid ‘Vriend van Muziek aan Zee’ te worden en op deze manier het festival te sponsoren. Op de website http://muziekaanzee.wordpress.com/vrienden/ kan dit eenvoudig en snel geregeld worden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda