Nieuws

Nieuwjaarsreceptie KNRM Terschelling


WEST-TERSCHELLING - Afgelopen zondag werd in het boothuis van Paal 8 de nieuwjaarsreceptie gehouden. Burgemeester Jurrit Visser hield als voorzitter van de plaatselijke commissie een toespraak. Hij wenste alle aanwezigen een veilig Nieuwjaar toe en bedankte niet alleen de vrijwilligers voor hun inzet, maar ook de commissie en de achterban van vrijwilligers en commissieleden. De samenwerking tussen commissie en vrijwilligers verloopt erg prettig, waardoor alles op beide stations prima loopt. 2011 Was voor de stations op Terschelling een rustig jaar. Anders lag dat bij de soap rond jutters en strandvonderij, waar nog even op humoristische wijze naar verwezen werd.

Visser keek eens om zich heen en sprak de wens uit dat het boothuis tijdens de volgende nieuwjaarsreceptie er heel anders uit zou zien. De plannen en vergunningen voor de verbouw van station Paal 8 liggen klaar en hopelijk kan de verbouwing en uitbreiding in het nieuwe jaar gerealiseerd worden. Visser verwacht dat 2012 een lastig en financieel onzeker jaar gaat worden. Gelukkig is de KNRM geheel onafhankelijk van de steeds meer bezuinigende overheid en is de KNRM een instantie die veel mensen aanspreekt, dus blijven bedrijven en particulieren de reddingmaatschappij steunen.

Dat veel mensen de KNRM een warm hart toedragen blijkt wel uit het feit dat na de toespraak van Visser vrijwilliger Oene Jan Hek naar voren kwam. Oene Jan werkt op het boorplatform Noble Byron Delliver, van Nobel Drilling. Elk jaar wordt aan boord een verloting georganiseerd, waarbij de opbrengst geschonken wordt aan goede doelen. Oene Jan had geopperd de helft van de opbrengst te schenken aan station Paal 8 om zo te kunnen helpen met het realiseren van de verbouwing van het boothuis. Oene Jan kon een cheque van maar liefst €1040,- aan het station overhandigen.

Ook de voorzitter van Stichting Tsjernobyl en vrijwilliger van de KNRM Paul Logemann nam het woord. Op Terschelling wordt elk jaar de Nieuwjaarsduik georganiseerd door Stichting Tsjernobyl. De opbrengst van de verkoop van chocolademelk is normaal geheel voor de Stichting. Omdat de vrijwilligers van station Paal 8 elk jaar helpen de duik veilig te laten verlopen besloot Willem van Leeuwen van de stichting l dat dit jaar de opbrengst gedeeld werd en sta-tion Paal 8 de helft van de opbrengst kreeg. Logemann kon dan ook € 324,- aan het station overhandigen. Visser be-dankte voor deze bijzondere gift en zei dat deze eenmalig aangenomen werd, volgend jaar is alles weer voor Stichting Tsjernobyl. Tenslotte bedankte Marian van Goor voor de prettige samenwerking tussen de lifeguards van de KNRM en het zwembad waarvoor zij werkzaam is.

Drie vrijwilligers mochten dit jaar de vrijwilligersmedaille in ontvangst nemen. Jan van Rees, plaatsvervangend schip-per van de Arie Visser voor 10 jaar trouwe dienst. Wijb Mier voor 25 jaar actieve dienst als opstapper en Cor Bakker, plaatsvervangend schipper van de Frans Hogewind, eveneens 25 jaar vrijwilliger.  

|Doorsturen

BuienradarAgenda