Nieuws

Inzamelingsactie 3FM Serious Request: help een moeder

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het Rode Kruis organiseert in Harlingen een inzamelingsactie voor Serious Request. Tijdens de 24-uurs inzamelingsmarathon op 21 en 22 december in de terminal van Rederij Doeksen kunnen particulieren en bedrijven hun financi?le bijdrage aanleveren bij de ?brievenbus? van het mini Glazen Huis Harlingen.

Het Harlinger publiek kan in actie komen en geld inzamelen via eigen activiteiten. Vriendenclubs, familieleden, buurtgenoten, bedrijfsleven, sportverenigingen; iedereen kan een actie opzetten en geld ophalen voor Serious Request 2011.

Wat kun je doen? Om geld in te zamelen kun je bijvoorbeeld denken aan statiegeldinzameling, heitjes voor karweitjes, kerstmarktverkoop, marktplaatsverkoop, sponsoracties, beschikbaar stellen van fooienpotten, percentages van omzetten, of van een deel van de verkoopprijs van speciale Glazen Huis menu’s, Serious Request taarten, koeken of worsten. Wat te denken van sportieve sponsoracties zoals ‘Meters voor Mama’s’ op de fiets, motor, lopend, zwemmend, hockeyend, volleyballend, jeu de boulend, voetballend of spinnend en roeiend. Een actie kun je aanmelden via info@rodekruisharlingen.nl.

Wereldwijd vechten meer dan tien miljoen moeders elke dag om met het gezin te overleven in een omgeving van oorlog en geweld. Voor deze stille ramp vraag 3FM Serious Request aandacht. Help je een moeder, dan red je een gezin.
De moeders in oorlogsgebieden zijn nergens in beeld, terwijl zij juist de stille kracht zijn van een gezin. Ze raken door oorlog alles kwijt: hun veiligheid, huis, inkomen en vaak ook hun man. De moeder staat alleen in de zorg voor haar gezin. Als vrouw zijn ze kwetsbaar in een oorlogssituatie. Als moeder zijn ze onmisbaar. Wanneer haar iets overkomt, raakt het hele gezin ontwricht. Het Rode Kruis biedt deze moeders hulp, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een opleiding zodat ze ook financieel voor hun kinderen kunnen zorgen.

Meer dan 10 miljoen moeders zijn geraakt door oorlog en staan alleen voor de zorg van hun gezin. Meer dan 25 landen zijn in conflict. Veel moeders in oorlog verliezen het contact met hun man of kind(eren). Vier op de tien vrouwen die in conflictgebieden leven heeft het contact met een of meerdere gezinsleden verloren. Veel moeders slaan noodgedwongen op de vlucht voor het geweld. Ruim dertig procent van mensen in conflictgebieden is gedwongen om te vluchten. Wereldwijd zijn dan 43,7 miljoen mensen op de vlucht, onder andere door conflicten. 22 Miljoen van deze vluchtelingen zijn vrouwen en meisjes. Voor moeders in oorlogsgebieden is de gezondheidszorg beperkt, terwijl ze deze zo hard nodig hebben.

|Doorsturen

BuienradarAgenda