Nieuws

IFKS weer op koers

Door Jeroen Pietersma
HEEG - Het IFKS-bestuur zal aanstaande zaterdag de leden meedelen dat hun vereniging financieel weer goed op koers ligt. De schulden zijn weggewerkt en er is een bescheiden reserve opgebouwd.

Met 63 ingeschreven skûtsjes voor 2012 blijkt de IFKS de gevolgen van de financiële crisis goed op te vangen. De sfeer is nu totaal anders dan vorig jaar, toen er ondanks het hoge aantal van 64 deelnemers grote zorgen waren over het financiële perspectief van de vereniging.
Het financiële herstel is vooral te danken aan de royale opstelling van de schippers, die samen twintigduizend euro hebben betaald. Verder heeft de nieuw opgerichte Business Club veel werk verzet. Die telt nu zeventien leden en zit in de groei. Er zijn naast hoofdsponsor Lasaulec twee subsponsoren, namelijk Douma Staal en Fryslân Marketing. De gemeenten Gaasterlân-Sleat en Súdwest-Fryslân geven een financiële bijdrage.
De positieve houding van de deelnemers blijkt ook uit de forse groei van het ledental, met ongeveer 120 in 2011. Tijdens de komende vergadering zal ook gerapporteerd worden hoe ver het is met een speciale IFKS app. Deze moet de toeschouwers zo informeren dat ze de wedstrijden beter kunnen volgen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda