Nieuws

Gratis internet in Arriva-treinen in Friesland en Groningen

Door Jeroen Pietersma
FRIESLAND/GRONINGEN ? Reizigers van de Arriva-treinen in de provincies Friesland en Groningen kunnen al eind dit jaar gebruikmaken van een gratis internetverbinding in de trein. Arriva verwacht uiterlijk in januari 2013 alle 51 treinen die in het Noorden rijden te hebben voorzien van een WiFi-verbinding.

In 2009 stelde het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie van 1,1 miljoen euro beschikbaar om voor reizigers een toegankelijke internetfaciliteit te ontwikkelen. In februari 2011 lanceerde Arriva het gratis internet op de MerwedeLingelijn, het treintraject tussen Dordrecht en Geldermalsen. Het afgelopen jaar hebben Arriva en de provincies Friesland en Groningen onderzocht wat er nodig is om ook het gratis internet aan reizigers van de Noordelijke lijnen aan te bieden.

Arriva start in november met de inbouw van de benodigde apparatuur om een gratis WiFi-verbinding mogelijk te maken en verwacht uiterlijk in januari 2013 alle 51 treinen te hebben voorzien van de verbinding. Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland: “Een wens van vele reizigers komt in vervulling. Dat we er samen met de partijen die we hiervoor nodig hebben, waaronder onze opdrachtgevers de provincies Fryslân en Groningen, voor kunnen zorgen dat het reizen met de trein nog aantrekkelijker wordt, is iets waar ik ontzettend trots op ben.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda