Nieuws

Fractie Frisse Wind ook niet bij Ledenvergadering


HARLINGEN ? Donderdagavond vond er een ledenvergadering plaats, georganiseerd door het bestuur van Frisse Wind. De beslissing over de toekomst van de partij is uitgesteld. De leden betreurden het dat de fractie niet van de partij was. De leden gaan nu zelf proberen in contact te komen met de fractieleden, om hun verhaal te horen. Wim Wildeboer: ?Wie weet wat dit initiatief zal opleveren. In ieder geval zullen we, waarschijnlijk in oktober, weer een ledenvergadering houden. Dan komt er hopelijk een heldere conclusie en oplossing op basis van een goed inhoudelijk debat.?

De fractie besloot woensdag niet meer deel te nemen aan raadsvergaderingen. De stoelen van Jennifer Steevensz, Arjen Oosterlaar en Bauke van der Pol waren leeg woensdagavond. De partij meldde zich in plaats daarvan te willen richten op metingen van de uitstoot van de afvaloven. Wildeboer: “We hebben als bestuur duidelijk gemaakt, dat we geen verantwoordelijkheid wensen te dragen voor het optreden van de FWH-fractie, waarvoor we goede inhoudelijke gronden hebben. Maar voor een stevig debat staan we altijd open. We hopen dus dat het initiatief van de leden daartoe leidt.”

De fractie meldde woensdag in haar mededeling: “Na 2,5 jaar als grootste fractie in de coalitie Harlingen, kunnen we geen andere conclusie trekken dan dat in het dossier REC het bestuur van Harlingen niet danwel onvoldoende haar verantwoordelijkheid neemt om de gezondheid van de inwoners van Harlingen en omgeving als eerste prioriteit op haar agenda te plaatsen. De maat is vol.”

Burgemeester Roel Sluiter meldde woensdagavond dat B&W twee minuten voor zeven het bericht had gekregen dat de fractie afwezig zou zijn. “Ik hoop dat ik nog een afspraak kan maken met Frisse Wind waarin we mogelijk verder komen. Elke fractie is vrij om op alle fundamenten kritiek te leveren op het college maar het betreft hier maar één onderwerp.” Meindert Lodewijks (VVD) sprak zijn ongenoegen uit over het gedrag van Frisse Wind. “Ik hoorde dit één minuut terug. Het is schandalig dat dit gebeurt. We hebben als raad wel 35 portefeuilles die we moeten behandelen. Het gaat hier om volksvertegenwoordigers en die laten hun achterban zitten op één portefeuille.” Hein Kuiken (PvdA) kon dit standpunt onderschrijven, net als het CDA.

|Doorsturen

BuienradarAgenda