Nieuws

Eerste ?Concert onder de Vuurtoren? groot succes


VLIELAND ? Afgelopen zaterdag organiseerde het Vlielandse folkduo Drijfhout het eerste ?Concert onder de Vuurtoren?. Een kleine honderd man waren op dit unieke concert midden in de Vlielandse natuur afgekomen. Zonder uitzondering waren zij allen zeer te spreken over dit initiatief, achteraf waren er dan ook enkel positieve geluiden te horen. Bovendien werkte ook het weer volop mee tijdens deze premi?re.

Voor het echter zover was waren er al de nodige voorbereidingen getroffen. Staatsbosbeheer had meegeholpen het decor te verzorgen, Jeroen en Harry van Harry’s beach essentials hadden de koffie klaar staan en hadden zelfs gezorgd voor sanitaire voorzieningen. Drijfhout had een mooi repertoire voorbereid. Tien minuten voor aanvang echter waren er nog slechts zes gasten. De locatie bleek, ondanks de verzorgde bewegwijzering, moeilijk te vinden. De naam ‘concert onder de vuurtoren’ zorgde er voor dat veel mensen letterlijk ‘onder de vuurtoren’ gingen kijken.

Een betere omschrijving zou zijn: ‘aan de voet van de vuurtoren, in de open plek in het bos, bij Vlielanders bekend als Blikspuutkuil’. De organisatie zal de bewegwijzering de volgende keer nog duidelijker maken. Echter toen de eerste klanken klonken wist men het concert al snel te vinden, en stroomde de Blikspuutkuil gezellig vol. De akoestiek op deze plek blijkt heel goed te zijn, muziek en verhalen waren perfect te verstaan. Om even voor tien eindigde dit concert met een daverend applaus. Niet veel later was alles weer opgeruimd en leek het of er niets gebeurd was.

Het volgende concert staat gepland voor zaterdag 14 juli. Ditmaal een speciale thema avond: ‘Vrouwen van de Zee’. Drijfhout zingt op deze avond de mooiste liedjes over Vrouwen aan boord, op het eiland, zeevrouwen, liefde en verlangens. Speciale gast die op deze avond is het Vlielander Zeevrouwenkoor ‘De 3 gepasseerd’. Met dit thema mogen zij natuurlijk niet ontbreken. De aanvang is 20.00 uur. Locatie is wederom de Blikspuutkuil: Vuurtorenweg omhoog, halverwege rechts in het bos. Koffie is aanwezig, neem wel zelf iets mee om op te zitten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda