Nieuws

Een nieuwe reeks ?Doch it foar dyn doarp?


FRIESLAND - Na het succes van vorig jaar, komt Omrop Frysl?n ook in 2012 met een reeks ?Doch it foar dyn Doarp?. Net als in 2011 krijgen dertien dorpen de kans om een week lang een half uur per dag zelf live televisie te maken. De serie wordt tussen 3 april en 30 juni van 16:30 tot 17:00 uur live uitgezonden op Omrop Frysl?n Televisie.

In het programma ‘Doch it foar dyn doarp’ geeft Omrop Fryslân vijf keer een half uur rechtstreekse uitzend-tijd op televisie weg aan dertien dorpen in Fryslân. Drie maanden lang, van dinsdag tot en met zaterdag, staat de camera elke week in een ander dorp. In deze week moet het dorp proberen de televisie-uitzendingen zo origineel mogelijk in te vullen. De dorpsbewoners krijgen zo een unieke mogelijkheid om hun dorp in de schijnwerpers te zetten en ze kunnen daarmee ook nog eens mooie geldprijzen winnen.

De winnaar wordt het dorp dat volgens de deskundige jury de meest creatieve televisie weet te maken. En dat winnende dorp krijgt een bedrag van € 7.500. De tweede prijs is € 5.000 en de derde prijs € 2.500. Het geld moet besteed worden aan doelen waar het hele dorp wat aan heeft. De prijzen zijn ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door het Oranje Fonds.

De eerste serie ‘Doch it foar dyn Doarp’ werd gewonnen door Drogeham. Maar niet alleen de winnaar van de competitie was enthousiast. Dat waren alle dorpen die meegedaan hebben. Producent Geert van Tuinen: “Alle reacties komen op hetzelfde neer: een geweldige week, waarin een dorp massaal in actie komt om er mooie, spectaculaire televisie-uitzendingen van te maken. De eensgezindheid in de dorpen was geweldig; het was net alsof het een week dorpsfeest was.”

De publieke belangstelling bij de uitzendingen was groot. Van Tuinen: “Doch it foar dyn Doarp werd een fenomeen voor alle inwoners van de deelnemende dorpen. Wij hebben vaak de uitspraak: ‘Dit is de mooiste week van het jaar’ gehoord.” Plaatselijk Belangen van Friese dorpen kunnen zich tot 1 februari aanmelden om mee te doen op www.dyndoarp.nl. Meer informatie: dyndoarp@omropfryslan.nl of Geert van Tuinen Producties, 0518-451954 of info@geertvantuinenproducties.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda