Nieuws

College van B en W schuift met portefeuilles

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het Harlinger college van B en W heeft vanmorgen een nieuwe portefeuilleverdeling vastgesteld. Nieuwe wethouder Peter Glasbeek en collega-wethouder Maria le Roy doen daarbij aan stuivertje-wisselen. Opmerkelijk is dat enkele Harlinger speerpunten niet langer met naam in de portefeuilles terug te vinden zijn.

Dit artikel staat vandaag niet in de HC, maar - uitgebreider - in de krant van aanstaande vrijdag.

Peter Glasbeek neemt de portefeuille van zijn voorganger Jan de Boer ten dele over - en tevens enkele taken uit de portefeuille van collega-wethouder Le Roy, waaronder sport, cultuur en monumenten.

Le Roy ontfermt zich eveneens over enkele onderdelen uit de oude wethoudersportefeuille van De Boer, waaronder waterfront, ruimtelijke ordening en milieu. Zij zal tevens het dossier afvaloven op zich nemen.

Opmerkelijk is verder dat portefeuille-onderdelen en stokpaardjes duurzaamheid, recreatie en toerisme en het klantcontactcentrum niet met naam genoemd worden in de portefeuilles.

Dit betekent echter niet dat de gemeente ineens een andere koers vaart. Zo valt bijvoorbeeld ‘toerisme’ onder economische zaken (Le Roy) en ‘duurzaamheid’ onder milieu (Le Roy). “En duurzaamheid is eigenlijk onderdeel van elke portefeuille”, verduidelijkt een gemeentewoordvoerder.

|Doorsturen

BuienradarAgenda