Nieuws

Brouwgerst Terschellinger bier

Door Jeroen Pietersma
FORMERUM - Het brouwgerst aan de noordkant van de Willem Barentsz Hoeve van Tjeerd Vis en Marga Barends in Formerum komt al in de aar. De komende dagen wordt veel zonlicht en warmte verwacht, wat een voorwaarde is voor een goede opbrengst.

Op Terschelling zijn door de dorsvereniging op vijf plaatsen percelen gerst ingezaaid voor de aanmaak van het Scelling Bier. Na de oogst in augustus zal het graan eerst enkele maanden worden opgeslagen in een nieuw te bouwen graan silo bij Kooyman Grootverbruik op West Terschelling. Daarna vindt vervoer plaats naar een mouterij in Antwerpen.

In januari 2014 zal het mout naar het Belgische Aarschot worden gebracht alwaar het mout in een eigen, nieuw te bouwen brouwerij zal worden omgezet in Terschellinger bier. Voor de productie en aanmaak van een nieuw zomerbier (zomerwit) op Terschelling zal in oktober 2013 een perceel wintertarwe worden ingezaaid, aldus Jolle Dijkstra van Terschellinger Bieren.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda