Voetbal

Zeerobben zeer succesvol op eigen Wintertoernooi

Afgelopen zaterdag vond op het Oostersportpark de derde editie van het Jeugd Winter Toernooi plaats. Er waren bij de start drie jaar geleden nog best wel vraagtekens met betrekking tot de organisatie van een toernooi in de winter maar afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat een wintertoernooi een goede en zinvolle aanvulling is op het voetbalseizoen. Het geeft de teams de gelegenheid om zich na de feestdagen en de vakantie voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De animo om deel te nemen was dan ook groot. Nagenoeg alle teams komen uit in de hoofdklasse of op divisieniveau en hebben baat bij een goede “overwintering”. Daar kan dit toernooi ongetwijfeld aan bijdragen.

 

De organisatie pakte groots uit dit keer. Maar liefst negen (!) leeftijdscategoriën werden uitgenodigd. En zoals gezegd was de animo groot en was het zelfs niet altijd nodig om uitnodigingen te versturen. Clubs toonden zelf interesse om deel te nemen. In de winter is het koud. Dat weten we maar zoals veel te horen was bij trainers en coaches: “daar kun je je op kleden”. Binnen de lijnen dan ook geen wanklank over het feit dat het best frisjes was. Tussen de wedstrijden door was het goed toeven in de warme Robbenplaat waar de hamburgers van de bakplaat en de snert gretig aftrek vonden.

 

In de ochtenduren kwamen de leeftijdscategorieën JO11-1, JO12-1, JO13-1 en MO11-1 aan bod. Toen al bleek dat het niveau hoog lag deze dag. Met name Hoogezand, FC Den Helder en Alcides uit Meppel lieten zien over goede en talentvolle jeugdvoetballers te beschikken. Het was genieten voor het talrijke publiek. De eer voor Zeerobben werd hoog gehouden door de meisjes van MO11-1 die in de MO11 klasse de eerste prijs pakten. Bij de overige categorieën viel Zeerobben niet in de prijzen.

 

Rond 13.00 uur begon het middaggedeelte en kwamen de jongens van de JO8, JO9, JO10, JO15 en JO17 in actie. Dat betekende wel nog meer drukte op het Oostersportpark. Het was passen en meten in zowel de kleedkamers als ook op de parkeerplaats. Inmiddels had zich ook het officiële scheidsrechterskorps voor de JO15 en JO17 groep zich gemeld. De overige wedstrijden werden geleid door clubscheidsrechters en spelleiders.

Ook gedurende de middag werd er weer een hoog niveau gehaald binnen de lijnen en was het voor het publiek genieten geblazen bij zowel de onder- als bovenbouw. Het hoofdveld en het Plus-veld was gereserveerd voor de JO17 en JO15 groep terwijl in de Froonacker arena de onderbouw haar wedstrijden speelde. Het was genieten van de eerste tot de laatste minuut. Hier meer succes voor de teams van Zeerobben want zowel JO8-1 als JO9-1 en JO15-1 pakten hier de eerste prijs. De verschillen waren hier erg klein en de teams waren goed aan elkaar gewaagd. Zo wil je het graag zien als organisatie want daar hebben alle teams baat bij.

Bij de prijsuitreiking bedankte Frans Bode namens de organisatie alle deelnemers voor hun fantastische inzet en sportiviteit. Ook was er uiteraard een woord van dank aan alle kantinemedewerkers die het de gehele dag erg druk hadden gehad maar iedereen op tijd van een hapje en een drankje hadden voorzien. Daarna was het tijd om de EHBO te bedanken. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat ze er zijn maar wat is het belangrijk dat ze er zijn. Willy Koehoorn, Ria Hoek en Sjoerd Helfrich ontvingen allen een suikerbrood voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag.

Ook een woord van dank uiteraard aan de scheidsrechters die het de gehele dag uitstekend deden. Er viel geen wanklank. Er was dan ook een attentie voor (en ze mogen ook best een keer genoemd worden): Willem Lodema, Fedde Jaap Tjalsma, Pascal Plaschke, Bram Exoo, Milan Vliek, Anton Lopes, Wessel van Delft, Anne Bleeker, Anne v.d. Tuin, Dirk Draaisma, Jasper de Jong, Thijs Baard, Jens van Sluis, Gijs v.d. Veer, Giovanni van Dijk, Kevin Vellekoop, Omar Al Alawei en Reda Rouji. En last but not least werden natuurlijk de Businessclub van Zeerobben en de hoofdjeugdsponsor Froonacker Van de Witte bedankt. Zij maakten het mogelijk dat dit toernooi zo georganiseerd kon worden. Na de prijsuitreiking kon een ieder weer richting huis na een prachtige voetbalochtend/middag. Komende week zal de evaluatie van dit toernooi plaats vinden en zal het draaiboek op bepaalde punten worden aangepast. Daarna is het alweer vooruit kijken richting 2021 voor de vierde editie van het Jeugd Wintertoernooi.

 

Maar eerst nog vanavond wanneer de JO19 groep het Wintertoernooi speelt op het Oostersportpark. Vanwege de capaciteit werd voor de JO19 groep uitgeweken naar de vrijdagavond. Zowel teams van JO19-1 als JO19-2 zullen meedoen. Bij de JO19-1 doen naast Zeerobben ook LSC, Balk en SJO Oudega/HJSC/Heeg mee. Bij de JO19-2 doen LSC, sc Bolsward en fc Harlingen mee. Het toernooi begint vanavond om 18.30 uur en de prijsuitreiking zal zo rond half 10 zijn.

 

De totale uitslag was als volgt:

Einduitslag ochtendgedeelte:

JO11

1. Hoogezand; 2. FC Den Helder; 3. Zeerobben; 4. LSC

JO12

1. FC Den Helder; 2. Bolsward; 3. SWZ Sneek; 4. Zeerobben

JO13

1. Alcides; 2. Urk; 3. Zeerobben; 4. Hoogezand

MO11

1. Zeerobben; 2. Joure; 3. Urk; 4. FC Den Helder

 

Einduitslag middaggedeelte:

JO8

1. Zeerobben; 2. Urk; 3. Heerenveen; 4. Drachtster Boys

JO9

1. Zeerobben; 2. Heerenveen; 3. Urk; 4. FC Den Helder

JO10

1. Stiens; 2. Zeerobben; 3. ASV Dronten; 4. Alcides

JO15

1. Zeerobben; 2. JVC Julianadorp; 3. Heerenveen; 4. Hoogezand

JO17

1. Alcides; 2. Hoogezand; 3. JVC Julianadorp; 4. Zeerobben

|Doorsturen

BuienradarAgenda