Zeerobben weer met beide benen op de grond

Voor Zeerobben bleek de eerste klap (1-4 winst tegen Stiens) niet een daalder waard. Heerenveense Boys was te sterk en won dan ook verdiend, al had 2-3 een prettiger weekend betekend voor de Harlingers. Dat zat er in het laatste kwartier ook wel in, maar waar de thuisclub niet de aansluitingstreffer kon produceren, daar counterde de Boys de 1-4 achter doelman Theo Nota.

Binnen kwartier op 0-3

Het eerste deel van de eerste helft was het van beide kanten de kat uit de boom kijken. Al waren de gasten in minuut één al kansrijk, een schot in vrije positie werd naast geschoten. Na twintig minuten pareerde Nota een vlammend schot. De afvallende bal werd nog voorgezet door Kevin Regts ongehinderd kon Lars Koelman over de keeper de bal in de bovenhoek plaatsen, 0-1. Nog geen vijf minuten later beging Patrick van der Veen een overtreding binnen de zestien. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut door Kevin Regts. Een knullig uitverdedigen uit een corner bracht binnen het half uur 0-3 op het scorebord. Een lucky omhaal verdween in het doel. Even leek Zeerobben wat terug te doen. Valentijn van Laar liet een stuk of drie Heerenveners achter zich een werd op de rand van het strafschopgebied alsnog gestuit door doelman Bas Doosje. Dan toch de verdiende tegentreffer. Patrick Amels lanceerde Durk Ennema en alleen voor de keeper faalde de spits niet en schoof beheerst de 1-3 binnen. Er gloorde weer hoop in de beleving van de gastheren. Uit een breedtepass van Brent de Groot kogelde Patrick van der Veen net over. Dat beloofde wat voor de tweede helft.

Goede hoop was ijdel

En inderdaad de groenwitten trokken meteen fel van leer, tot kansen resulteerde dat niet mede dankzij de hechte defensie van de tegenpartij. In de omschakeling moest Theo Nota buiten de zestien de bal koppend weg werken, de spits van de bezoekers pikte de bal op en plaatste de bal meters naast het open doel. Wat Zeerobben ook probeerde, een bres in het bolwerk van H ‘Boys werd niet gevonden. Een alles-of-niets offensief met veel hoge ballen op Amels en Ennema bracht spits Durk in positie om alsnog de 2-3 te maken, zijn inzet werd tot corner verwerkt. Zoals te verwachten viel het laatste doelpunt aan de andere kant. Twee aanvallers omzeilden de buitenspelval en Nota wist in eerste instantie nog te redden, maar de bal rolde gunstig voor Kevin Regts en die had geen probleem om de 1-4 aan te tekenen. De tomeloze inzet werd niet beloond met een toch wel verdiende tweede treffer voor de Harlingers. Na een terecht ruim bemeten blessuretijd floot de goed leidende Sarah Brinkkemper voor het laatst en was de winst verdiend, de uitslag geflatteerd.

Bittere pil

Hoopvol begonnen, kregen de mannen van Konings en Janssen na een half uur een bittere teleurstelling te verwerken, 0-3 is schier onmogelijk om deze achterstand om te buigen in hun voordeel. Bewonderingswaardig was de inzet om dit te bewerkstelligen. Helaas Zeerobben moest zijn meerdere erkennen in een sterk spelende tegenstander. Volgende week naar Heerenveen tegen de plaatselijke vv.

Scoreverloop: 0-1 Lars Koelma (20 m.); 0-2 Kevin Regts (24 m. penalty); 0-3 (27 m. Regts); 1-3 Durk Ennema (37 m.); 1-4 (Regts 85 m.)

Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Patrick van der Veen; Valentijn van Laar; Brent de Groot (Jordy Torenbeek 80 m.); Patrick Amels; Ane Schaap; Jay de Vries (David van der Pol 70 m.); Matts Bruining; Joran van Kernebeek (Wesley Tankink 46 m.); Durk Ennema.