Voetbal

Zeerobben trots op competitie indelingen

Volgend seizoen zal Zeerobben met maar liefst vijf (!) teams uitkomen in de A-categorie van de KNVB, waarvan vorige week de indelingen gepubliceerd zijn. Meest in het oog springend is daarbij de positie die de JO17-1 gaat innemen in de landelijke 6e Divisie D. Dit team, vorige seizoen tweemaal kampioen en daardoor vanuit de hoofdklasse in één jaargang doorgestoten naar dit hoge landelijke niveau, is daarmee een fraaie exponent geworden van de jeugdopleiding van de bewoners van het Oostersportpark. 

 

En hoe zwaar ingedeeld ook, de positie van de 17-1 hoeft beslist niet een eendagsvlieg te worden. Want in het kielzog van deze spelersgroep vocht ook de JO15-1 zich een weg omhoog naar de landelijke Divisie 6H. En het zijn deze jongens die het stokje van de 17-1 groep mogen gaan overnemen, daar waar het merendeel van de 17-1 groep volgend seizoen moet gaan proberen ook de JO19-1 omhoog te stuwen. Het wordt een druk en uitdagend jaar voor de technische staf van de Zeerobben-jeugd onder leiding van beide Hoofd Jeugdopleidingen Ane Schaap en Laurens Bergsma.

 

Van de Senioren waren Zeerobben 1 en 2 uiteraard al A-categorie en dankzij het kampioenschap en de daaraan verbonden promotie van de Vrouwen 1 naar de 3e klasse, zijn ook zij in de A-categorie terecht gekomen. Ook bij het damesvoetbal dus een mooie kwaliteitsimpuls voor Zeerobben.

 

We zetten de indelingen even op een rij:

Zeerobben 1 – 2e klasse K

Het kwam als verrassing dat Be Quick Dokkum en Kollum in de Gronings-Drentse tweede klasse zijn ingedeeld, waardoor voor de overigens zeer aantrekkelijke Friese tweede klasse het oneven aantal van dertien ploegen rest, met daarbij ook twee overstappers vanuit het zondagvoetbal, te weten LAC Frisia en GAVC. Balk, fc Burgum, LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), GAVC (Grou), Hardegarijp, sc Joure, sc Leovardia (Leeuwarden), vv Sneek Wit Zwart, sc Stiens, VVI (Idskenhuizen), fc Wolvega, Workum, Zeerobben.

 

Zeerobben 2 – Hoofdklasse A

Het Beloftenteam van Zeerobben 2 kan weer aan de bak in de zeer uitdagende res. Hoofdklasse A, sowieso het hoogst haalbare niveau voor een tweede elftal: ACV (Assen), fc Burgum, Drachtster Boys, Flevo Boys (Emmeloord), sc Genemuiden, Harkemase Boys, HZVV (Hoogeveen), The Knickerbockers (Groningen), Leeuwarder Zwaluwen, d’ Olde Veste ’54 (Steenwijk), Staphorst, Urk, vv Winsum, Zeerobben. 

 

Zeerobben Vrouwen 1 – 3e klasse N

Het wordt steeds serieuzer voor de Vrouwen nu ze weer een stap omhoog gemaakt hebben: Balk, ST BMJ (Berlikum/Minnertsga), Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), sc Bolsward, DWP (St. Johannesga), LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), Hardegarijp, MKV ’29 (Leeuwarden), SJO WTTC (Terwispel/Tijnje/Lippenhuizen), vv Sneek Wit Zwart, sc Stiens, Zeerobben.

 

JO17-1 – Divisie 6D

WAUW! Wat een prachtige competitie! Heel Harlingen, sterker nog, heel Noordwest Friesland mag trots zijn op een vertegenwoordigend jeugdteam tussen deze grote clubs, waaronder een drietal clubs uit Twente. Voor hen (en in niet mindere mate voor beide ploegen uit Haaksbergen) zal de reis naar Harlingen voelen als een reis naar de Noordpool. Zeerobben zal hen warm ontvangen. Achilles E (Enschede), Be Quick ’28 (Hengelo), Blauw Wit ‘34 (Leeuwarden), CSV ’28 (Zwolle), sc Genemuiden, GVAV Rapiditas (Groningen), HHC Hardenberg, Hoogezand, NEO (Borne), HSC-Buurse (Hardenberg), Urk, Zeerobben. Ga d’r maar aan staan.

 

JO15-1 – Divisie 6H

Ook al zo’n uitdagend rijtje namen: Achilles 1894 (Assen), sv Bedum, Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), DZOH (Emmen), LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), vv Heerenveen, fc Lewenborg (Groningen), NEC Delfzijl), SJO fc Meerdijk (Emmen), Stadskanaal, Veendam 1894, Zeerobben.

 

De indelingen voor de andere teams, alsmede de bekerindelingen volgen later.

|Doorsturen

BuienradarAgenda