Voetbal

Zeerobben tevreden en hoopvol na Spaans trainingskamp

Zeerobben kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd trainingskamp in het Spaanse Torremolinos en hoopt dat de daar verrichte trainingsarbeid, de goed gespeelde oefenwedstrijd en de gesmede chemie tussen spelers, staf, vrijwilligers en sponsoren mag leiden tot een goed vervolg van de competitie.

(Foto: Bert Drent)

Onderbroken door twee coronajaren, was het al de zevende editie van het Spaanse trainingskamp voor de A-selectie van Zeerobben. Belangrijke breuk met het verleden was dat de organisatie nu uit handen was gegeven aan een externe organisatie, daar waar dit in het verleden steeds onder eigen regie geschiedde. Het was dus best even spannend hoe dat uit zou pakken, maar achteraf bleek elke twijfel ongegrond. Na vier intensieve dagen onder de stralende Spaanse zon keerde het gezelschap van 52 deelnemers afgelopen zondag met een zeer tevreden gevoel terug op de Robbenplaat in Harlingen.

De spelersgroep heeft goede trainingen afgewerkt waarbij vooral de integratie tussen de grote groep aanstormende talenten en de min of meer gevestigde orde opviel. En buiten de trainingen om heeft de technische staf volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om middels individuele gesprekken met spelers een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling van spelers individueel als ook van de groep als geheel.

Last but not least werd er een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser sv Marum dat onder leiding staat van trainer en oud-stadgenoot Jan Piet Bosma. Ook in die wedstrijd toonden de youngsters zich prima. De 6-1 winst was meer dan goed, doch uiteindelijk slechts voor de statistieken.

In het bijprogramma voor de meegereisde vrijwilligers en de sponsoren van de Businessclub was naast geplande uitstapjes ook voldoende ruimte voor individuele in- en ontspanning, onder andere met leuke sightseeingtripjes in en rond de fraaie stad Malaga. De gezamenlijke diners met alle deelnemers zorgen voor een prettige binding tussen spelersgroep en sponsoren.

De knop is deze week middels twee trainingen weer omgezet, met het oog op de competitie. Zaterdag wacht het niet te onderschatten Workum dat lager op de ranglijst staat dan de kwaliteiten die ze herbergen. Benieuwd hoe de arbeid in Spanje zich vertaalt naar resultaten in de competitie.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda