Voetbal

Zeerobben strijdt om aansluiting middenmoot

Na een reeks van drie overwinningen, inclusief bekerwinst in Sint Annaparochie, mag Zeerobben het proberen voor de competitie in Steenwijk. Net als de Harlingers, was de start van Olde Veste ook niet volgens verwachting. Echter in de laatste twee competitiewedstrijden pakten de groenwitten de volle buit, winst op Be Quick Dokkum en vv Groningen, terwijl Olde Veste in Damwoude tegen Broekster Boys een zevenklapper afleverde (0-7) na een 1-1 thuis tegen PKC. Je zou zeggen daarmee kan je eens verder kijken. Met 8 uit 7 (Zeerobben) en 7 uit 7 (Olde Veste) staan de teams op de ranglijst vlakbij elkaar.

 

Vorig jaar moest Zeerobben in Steenwijk in de laatste minuut de winst laten aan de thuisploeg en thuis werd ook met het kleinst mogelijk verschil verloren. Dus er valt iets recht te zetten komende zaterdag. Olde Veste moest ondanks twee keer winst tegen Zeerobben in de nacompetitie lijfsbehoud bevechten op basis van doelsaldo. De equipe van trainer Arjen Postma had één puntje meer en bleef daardoor buiten de gevarenzone.

De selectie van Zeerobben kampt met blessures en zal daardoor zeker Higor da Silva nog moeten missen. Of Yander Zandberg hersteld is valt nog te betwijfelen, toch is de bank in de afgelopen confrontaties als zeer solide gebleken. De verre reis naar Steenwijk zal de vaste supporters niet weerhouden om in levende lijve hun favorieten aan te moedigen. Mocht je onverhoeds niet in de gelegenheid zijn, kun je sinds kort weer luisteren naar een live-verslag op RSH.

D ‘Olde Veste ’54 – Zeerobben, zaterdag 17 november, aanvang 15.00 uur.

 

Programma zaterdag 17 november:

Be Quick Dokkum-HZVV

SV Bedum-VV Gorecht

Drachtster Boys-VV Winsum

VV Groningen-Broekster Boys

VV Noordscheschut-VV Balk

d'Olde Veste '54-Zeerobben

CVV Oranje Nassau G-PKC '83

|Doorsturen