Voetbal

Zeerobben op bezoek bij mede-debutant BQ Dokkum

Beide teams staan op de ranglijst in de staart van de middenmoot. Het verschil is drie punten in het voordeel van Zeerobben, maar Be Quick Dokkum heeft één wedstrijd minder gespeeld.

De ziekenboeg stroomt langzaam weer wat leeg bij Zeerobben. Zo kon Kristian Feenstra afgelopen zaterdag zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Drachtster Boys na weken van blessureleed.

Beide hebben ook de klappen van de eerste klasse al mogen ervaren. Toch hebben beide verenigingen  de potentie om een vaste waarde te worden in de eerste klasse E. Met een grote jeugdafdeling kunnen ze ook putten uit een kwalitatief sterke aanvulling voor het vlaggenschip. Zeerobben heeft daarop al meerdere malen aanspraak moeten maken. En niet geheel zonder resultaat.  De drive van de jeugd hebben de gevestigde spelers ook geïnspireerd . Zeker in de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Drachtster Boys, deden de A-junioren het uitstekend. Zowel verdedigend als in aanvallend opzicht. De 1 – 0 in de slotminuut kwam niet geheel uit de lucht vallen. Zeerobben kreeg de beste kansen, maar moest tot het laatste ogenblik wachten op de verdiende drie punten. Dylan Drent trok van de achterlijn goed voor en Yander Zandbergen maakte het bekwaam af.

Goed voor het zelfvertrouwen en eindelijk weer het zoet der overwinning mogen smaken. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Zaterdag in Dokkum mag de equipe van trainer Postma opnieuw waar maken. Een bekende en niet te onderschatten tegenstander, In de thuiswedstrijd werd weliswaar met 2 – 1 gewonnen, maar de manier waarop geeft te denken voor zaterdag. In een waar voetbalgevecht kreeg Zeerobben misschien wel iets meer dan verdiend. Een sterk collectief van BQD hield de Harlingers lang in de tang.

Be Quick Dokkum heeft een drukke week achter de rug. Uit werd in de competitie met 3 – 0 verloren van de rode lantaarndrager vv. Groningen. Dinsdagavond plaatsten de Dokkumers zich voor de kwartfinale van de Beker door een overwinning ( 2 – 5 ) op derde klasser  Trynwalden ( zo ). Het is er BQD alles aan gelegen om de aansluiting met de middengroep te blijven houden. Winst is dan toch wel een vereiste. Ook voor Zeerobben is dit een belangrijke pot om boven de laatste drie in de ranglijst te blijven. Met de inzet en de vechtlust van afgelopen week maken de bezoekers een kans. Verheugend is het feit, dat zowel Pim Bleichrodt als Abdul Boundati en Kristian Feenstra langzaam werken een terugkeer in het eerste. Marijn Helfferich en Jan Dirk van Looy zijn nog lang niet zo ver.

Met de steun van het trouwe Zeerobbenlegioen mag  men hopen op een goed resultaat. Arjen Postma heeft in de voorgaande partij het compliment gekregen goed te kunnen anticiperen op de tegenstander. We hebben er vertrouwen in, dat dit zaterdag ook het geval zal zijn.

Programma zaterdag 17 maart

 

 VV Balk

-

 VV Winsum

 

 Be Quick Dokkum

-

 Zeerobben

 

 Drachtster Boys

-

 PKC '83

 

 VV Noordscheschut

-

 VV Groningen

 

 d'Olde Veste '54

-

 VV Buitenpost

 

 CVV Oranje Nassau G

-

 Blauw Wit '34

 

 VEV '67

-

 VV Gorecht

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda