Voetbal

Zeerobben oefent tegen derde klasser Workum

Een oefenpot, die al vorige week gepland stond maar wegens slechte weersomstandigheden geen doorgang vond. Dinsdagavond waren de omstandigheden ideaal en dus konden ze de voormalige, zeer gewaardeerde trainer Inne Schotanus begroeten op het Oostersportpark. 

Als trainer van Workum heeft hij de ploeg na een wat stroeve start aan de praat gekregen. Ze behoren tot de kopgroep in de derde klasse A. Zeerobben startte de wedstrijd met wat vaste mensen op de bank. Zo mocht Sander Hartogs in het hart van de verdediging debuteren. Na een klein kwartier, waarin Zeerobben goed startte wist Godert Attema vallend binnen te koppen op een mooi aangesneden voorzet van Dylan Drent. Hierna verzandde het duel in een strijd zonder echte hoogtepunten. Workum wijzigde op het middenveld bepaalde posities en de Harlingers wisten daarmee niet goed om te gaan. Kansjes deden zich dan ook voor in de zestien van Theo Nota. 

Na rust met een aantal wijzigingen in de opstelling veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zeerobben wist niet te overtuigen en Workum maakte het de thuisclub dermate moeilijk dat met enig fortuin niet gescoord werd door de bezoekers. Dat deed Ane Schaap wel na goed doorzetten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-0. 

Zaterdag tegen vv Heerenveen zal er een tandje bij moeten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda