Voetbal

Zeerobben naar Gorecht

Tijd voor een tussenbalans. Dat geldt voor zowel de thuisclub als de bezoekers. Na een qua resultaat dramatisch uitslag afgelopen weekend voor beide clubs, kunnen we na 8 wedstrijden een tussenbalans opmaken. Zeerobben scoort onder de verwachting en eigenlijk geldt dat ook voor Gorecht.

Vorig jaar in de voorjaarszon kwamen de teams een puntendeling overeen. Daarmee redde Zeerobben het vege lijf en wist Gorecht zich te verzekeren van deelname in de nacompetitie voor promotie. In de thuiswedstrijd moesten de groen-witten hun meerdere erkennen in de Groningers/Harenezen; er werd terecht met 0-1 verloren.

Net als Zeerobben acht punten uit acht, met ook een respectabel aantal tegendoelpunten. Winst was er tegen de twee Friese vertegenwoordigers in de eerste klasse, 4-0 thuis tegen BQ Dokkum en uit 4-5 tegen Broekster Boys, thuis tegen Balk en vv Groningen werden er nog twee punten bij elkaar gesprokkeld. De 6-1 nederlaag tegen provinciegenoot Bedum zal ook deze week  zijn weerslag hebben gehad. Voor Gorecht dus zaak om te proberen weer iets recht te zetten bij de start van de tweede periode.

Zeerobben heeft het verlies van zaterdag als een voldongen feit moeten accepteren. Maandagavond werd er door bijna de gehele selectie relaxt getraind en zal ook in de nabespreking de teleurstelling besproken zijn. Zeerobben beschouwt het als incident en bereidt zich onbelast voor op de confrontatie in de kelder van de eerste klasse. De terugkeer van Marcel Visser is nog twijfelachtig, maar Higor da Silva trainde gelukkig al weer mee. Aan het geloof in eigen kunnen wordt in de verste verten niet getwijfeld door de vaste supportersschare. We zijn benieuwd.

Gorecht – Zeerobben, zaterdag 24 november, aanvang 15.00 uur.

Programma zaterdag 24 november

 VV Balk

-

 d'Olde Veste '54

 

 Be Quick Dokkum

-

 VV Groningen

 

 SV Bedum

-

 VV Noordscheschut

 

 Drachtster Boys

-

 CVV Oranje Nassau G

 

 VV Gorecht

-

 Zeerobben

 

 HZVV

-

 Broekster Boys

 

 VV Winsum

-

 PKC '83

 

|Doorsturen