PKC’83 – Zeerobben 2 – 1

Zeerobben komt te kort

In een wedstrijd op een hobbelige grasmat kwam Zeerobben  pas in de tweede helft op gang en nam zelfs een voorsprong, solo van Dylan Drent. Lang konden de groenhemden daarvan niet genieten. Een kopbal uit een corner betekende 1 – 1 en kort hierna werd het alsnog een 2 – 1 verlies. Geheel onverdiend was dat niet te noemen, al hadden bezoekers in de slotminuten de pech dat keeper en verdedigers de dadendrang om de gelijkmaker te maken met enig fortuin wisten te voorkomen.

Ondanks een sterke slotfase leed Zeerobben een 2-1 nederlaag in Groningen. (Foto: Bert Drent)

De eerste helft was van een bedroevend niveau. Veel foutieve passes en van beide zijden een behoudend spel. De thuisclub kreeg weliswaar een licht overwicht, maar ze wisten tot de zestien te komen en dan hield het op. Bij uitvallen van Zeerobben valt maar een actie te vermelden. Drent trekt de bal terug op Marcel Visser en van de rand van het strafschopgebied kogelde hij over. Aan de andere kant viel één feit te noteren. Uit een corner werd de afvallende bal weer teruggeplaatst en stond Kurt plotseling oog in oog met Jacob de Vries. Hij schrok zo van deze 100 % kans, dat hij naast schoot.

Spannende slotfase

Na een rommelige eerste helft, kwam Zeerobben sterk uit de box. Met veel mensen werd, indien mogelijk, druk gezet en de aanval gezocht. Tot kansen leidde dit niet. Juist bij een uitval aan de andere zijde kreeg Kurt een schietkans, van de zestien kogelde hij op het doel. Met een flitsende reactie wist Jacob de Vries over te tikken. Uit deze corner kwam het doelpunt van Dylan Drent tot stand. Pieter Westra kopte de bal hard uit de gevarenzone en Drent reageerde scherp. Hij was een fractie eerder bij de bal dan de laatste man en tikte deze slim uit. In volle sprint recht op zijn doel af, behield hij het overzicht en plaatste de bal beken in de hoek. Misschien tegen de verhouding in, maar niemand van de bezoekers zijde had daarmee moeite. Nog geen twee minuten later was de stand al weer gelijk getrokken. Uit een corner maakte de boomlange Noordveld met een kopbal 1 – 1. De Vries  protesteerde wegens obstructie tegen hem, te vergeefs. Bij een latere hoekschop keurde referee Wenneker een doelpunt wel af. Opnieuw werd de doelman ongeoorloofd gehinderd. Toch kregen de Harlingers het deksel op de neus. Flink storend werk van Schreiber zorgde voor zoveel onrust, dat Vroom droog kon binnen schieten. Met nog een kwartier te spelen kwamen de Groningers onder druk. Marc Reussing kwam ter assistentie in de spits, Abdul Boundati  kwam voor Godert Attema en Frank ten Hoeve voor Higor da Silva. Deze tactiek had bijna succes , maar goed keeperswerk en een woud van benen voorkwamen de 2 – 2. Het was misschien ook wel teveel van het goede geweest. Teleurgesteld dropen de Havenstedelingen  af richting Harlingen.

Aderlating

Al in de twintigste minuut moest Kristian Feenstra met een weer opspelende hamstringblessure het veld verlaten. Ondanks de goede vervanging toch een creatieve aderlating. De komende twee thuiswedstrijden te beginnen tegen vv Groningen aanstaande zaterdag kunnen van cruciaal belang worden voor de ranglijst. De hoop op betere tijden heeft toch weer een klein deukje opgelopen, maar het vertrouwen op lijfsbehoud blijft, dat bewees de slotfase deze middag wel.