Voetbal

Zeerobben als koploper naar Portugal

Nadat Zeerobben afgelopen donderdag eenvoudig met 1-4 won bij Leeuwarder Zwaluwen, kon het zaterdag achteroverleunend toekijken hoe concurrent SC Stiens ook nog eens 2 punten verspeelde tegen SC Berlikum. Daardoor gaat Zeerobben onverwacht comfortabel als Herbstmeister de winterstop in en gaat het zich vanuit die positie voorbereiden op een pittige hervatting van de competitie na de winterstop. 

Die voorbereiding zal voor een belangrijk deel plaatsvinden in Albufeira, Portugal, waar Zeerobben van 10 t/m 13 januari een trainingskamp zal opslaan. 

De koppositie die Zeerobben momenteel inneemt, mag je best een beetje verassend noemen. Zeerobben begon de competitie heel sterk met een duidelijke 1-4 overwinning op één van de favorieten, het sterke SC Stiens, maar moest een week later op het Oostersportpark alweer z’n meerdere erkennen in een toen heel goed acterend Heerenveense Boys. En toen Zeerobben twee weken later wederom zowel een overwinning (0-1 uit bij vv Heerenveen) als een nederlaag (0-1 thuis tegen FVC) verder was, leek zich een wisselvallig seizoen af te tekenen. Een plekje tegen de subtop aan, dat leek voor Zeerobben een realistisch beeld te gaan worden. 

Maar er volgden vier overwinningen op rij (VVI, Bolsward, St. Annaparochie, GAVC) en de concurrenten lieten regelmatig steken vallen, met als gevolg dat Zeerobben zich ondanks een teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger Dronrijp aan de kop van de ranglijst nestelde. De uitoverwinning bij Leeuwarder Zwaluwen zette daar een uitroepteken achter en dat leidde dan tot de huidige overwinteringsstand:

1. Zeerobben                   11-25

2. Sneek Wit Zwart           11-22

3. Heerenveense Boys       11-22

4. GAVC            11-21

5. SC Stiens                    11-20

6. SC Bolsward               10-18

7. FVC                          11-18

8. SC Leovardia               10-17

9. VV Heerenveen 11-16

10. VVI                         11-16

11. SC Berlikum              11-08

12. Lwd. Zwaluwen          11-07

13. VV Dronrijp              11-04

14. St. Annaparochie         11-01

 

Op 20 januari wordt de competitie hervat en wacht Zeerobben zoals gezegd een moeilijke reeks: 20 januari: thuis tegen Sneek Wit Zwart; 27 januari: uit tegen Leovardia; 3 februari: thuis tegen SC Stiens; 10 februari: thuis tegen VV Heerenveen. Dat lijkt op een beslissende fase voor de rest van het seizoen. 

 

Het wordt dus zaak een goed fundament te leggen in Portugal. Selectie, staf, vrijwilligers en sponsoren vormen samen een groep van ruim 50 personen die in de nacht van 10 januari richting Albufeira vliegen voor een 4-daags trainingskamp. Daarover later meer.

De huidige koppositie geeft hoe dan ook een goede boost aan het vertrouwen en vormt een lekkere basis voor een goede overwintering.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda