Voetbal

Zaterdag Wintertoernooi Zeerobben

In samenwerking met de Businessclub organiseert de Jeugdafdeling van Zeerobben zaterdag 11 januari aanstaande voor de derde keer het Zeerobben Jeugd Wintertoernooi. Het toernooi staat inmiddels ook buiten Friesland bekend als een ideale voorbereiding op het tweede deel van de competitie. Een competitie waar Zeerobben O13, O15 en O17 zich hebben kunnen plaatsen voor de promotieklasse.

 

De teams die meedoen spelen in de Hoofdklasse of op Divisieniveau zodat er voor de toeschouwers en de scouts veel aan voetbaltalent te zien zal zijn. Omdat de teams uit heel Noord-Nederland komen speelt ieder team ook vaak tegen onbekende tegenstanders wat het extra leuk maakt. Zo komen FC Den Helder en JVC Julianadorp uit Noord-Holland, vv Hoogezand uit de provincie Groningen, Alcides uit Overijssel en ASV Dronten en sv Urk uit Flevoland. Friesland zelf is vertegenwoordigd door LSC 1890, vv Heerenveen, sc Joure, sc Bolsward, Drachtster Boys, Stiens en natuurlijk de Zeerobben-teams zelf. Voor het eerst is ook een meisjes selectieteam vertegenwoordigd, de MO11.

 

Alle leeftijdsgroepen komen in actie, zodat er op de drie kunstgrasvelden van het Oostersportpark van klein tot groot valt te genieten van goed jeugdvoetbal van 9.30 tot 17.00 uur. Alleen de O19-1 en O19-2 van Zeerobben zijn er niet bij, voor hen is er een apart toernooi georganiseerd op vrijdagavond 17 januari aanstaande, daarover later meer informatie.

 

In de ochtend zijn er poules van vier teams voor de O11, O12, O13 en de MO11 en ’s middags is het de beurt aan de jongste jeugd, de O8, O9, O10 en de ‘grote jongens’ van O15 en O17. Het is een heus Wintertoernooi, dus de veldverlichting zal in de ochtenduren en tegen de avond het toernooi een speciaal karakter geven. De wedstrijden van de O15 en O17 staan onder leiding van KNVB scheidsrechters en de club ‘referees’ en spelbegeleiders zullen jongste jeugd lekker laten voetballen.

 

Deelnemende teams:

’s Morgens van 9.30 – 13.00 uur:

O11 – SC Den Helder, LSC 1890,  vv Hoogezand en Zeerobben

O12 – SC Den Helder, LSC 1890, SC Bolsward en Zeerobben

O13 – Alcides Meppel, vv Urk, vv Hoogezand en Zeerobben

MO11 – SC Den Helder, vv Urk, SC Joure en Zeerobben

’s Middags:

O8 – vv Urk, vv Heerenveen, Drachtster Boys en Zeerobben

O9 – SC Den Helder, vv Urk, vv Heerenveen en Zeerobben

O10  – Alcides Meppel,  ASV Dronten, Zeerobben en Stiens

O15 – vv Heerenveen, JVC Julianadorp, vv Hoogezand en Zeerobben

O17 – Alcides Meppel, JVC Julianadorp, vv Hoogezand en Zeerobben 

 

Door het grote aantal teams zal het evenals voorgaande jaren gezellig druk worden op en rond de velden en belooft het een TOP jeugdvoetbaldag te worden. Graag tot ziens op zaterdag 11 januari.

|Doorsturen

BuienradarAgenda