Sport

Wytze Broekstra van ZV de Vikings weer ijzersterk

Bij de sterk bezette Rotterdam Qualification Meet (RQM), waar wordt gestreden om tickets voor de Wereldkampioenschappen zwemmen te Doha in februari 2024 en waar ook richttijden voor de Spelen van Parijs kunnen worden bemachtigd, heeft de 15 jarige Wytse Broekstra uit Wijnaldum al op de eerste dag een Nederlands record voor 15 jarigen op zijn naam weten te zetten. 

Op de wedstrijden op de kortere 25m baan heeft de zwemmer van De Vikings alle leeftijdrecords op de schoolslag al op zijn naam staan, maar op 50m bad is dat nog niet het geval. Met 29,97 ging de 29,99 van Juri Dijkstra, gezwommen in 2015, uit de boeken.

Op de vierde en laatste dag van de Rotterdam Qualification Meet heeft Wytse Broekstra nogmaals een Nederlands record voor 15 jarigen weten te vestigen. De oude toptijd stond met 1:04,94 al op naam van Wytse en dateerde van juli toen hij deelnam aan het European Youth Olympic Festival. Ditmaal kwam er voor de zwemmer van De Vikings een knappe 1:04,60 op de klokken goed voor een derde plaats bij de jeugd tm 17 jaar. 

Tijdens het toernooi is een klassement gehouden tussen de snelste zwemmers van Nederland, Duitsland en Spanje. Naast het landenklassement wat glansrijk werd gewonnen door Duitsland was er ook een persoonlijk klassement per land voor de beste drie prestaties op basis van zogenaamde Rudolphpunten wat het mogelijk maakt om prestaties te duiden tussen jongens en meisjes in de verschillende leeftijdsgroepen. Hierin wist Wytse Broekstra met zijn tijd op de 200m schoolslag met maar liefst 18,6 punten het goud te grijpen. 

Dit weekend zijn de Nederlandse Junior Kampioenschappen in Eindhoven en daar zijn de Vikings weer goed vertegenwoordigd. Wytse Broekstra, Sven Koornstra en Tycho Wienbelt zullen de eer van de Vikings verdedigen en zijn zeker in de race om mooie resultaten neer te zetten. 

Het NJK in Eindhoven wordt gehouden van vrijdag 8 december tot en met zondag 10 december en is live te volgen via Youtube.


 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda