Voetbal

Wie pakt de draad weer op?

Beide teams hebben afgelopen zaterdag een klap om de oren gekregen. Verrassend genoeg verloren de Winsumers thuis met 0-3 van PKC, dat door deze winst in punten gelijk kan komen met Broekster Boys. 

Winsum heeft de afgelopen drie duels met ruime cijfers verloren en raakte daardoor uit de subtop van deze competitie. Zij zullen zich dan ook willen revancheren aanstaande zaterdag. In Winsum moest Zeerobben zijn meerdere erkennen in de Groningers. Vorig jaar deed Winsum nog lang mee in de top en maakten ook furore in de beker.

 

Zeerobben maakte in Drachten, tegen Drachtster Boys een slechte beurt. Niet alleen leden zij een terechte nederlaag, maar verloren bovendien door kaarten een aantal basisspelers. Het zal dan ook weer puzzelen worden voor de trainersstaf. Gelukkig hebben de langgeblesseerden zich al gemeld in het vlaggenschip als invallers. Zo’n voetbalmiddag als tegen Drachtster Boys zal voor de wel beschikbare spelers een extra motivatie zijn om de winst te pakken. Dat is ook noodzaak gezien het feit dat er nu twee teams op het vinkentouw zitten om met Zeerobben stuivertje te wisselen op de ranglijst. Slechts drie punten voorsprong, met als speciale bijkomstigheid, dat Zeerobben juist tegen PKC zijn inhaalwedstrijd moet spelen en bovendien zaterdag Broekster Boys op bezoek gaat bij PKC. Wie zal de draad weer oppakken, Winsum met negen punten meer dan de Harlingers, of Zeerobben dat de punten hard nodig heeft. De duels tussen beide clubs hebben in het verleden wel voor spektakel gezorgd. We hopen op een mooie en vooral sportieve wedstrijd. En ze heten onze gasten uit Winsum van harte welkom.

 

Pupil van de week is Roan Odolphi. Hij zit in groep 7 van Het Baken en wil later profkeeper worden. Op dit moment speelt Roan in JO11-3. Zijn favoriete club in Nederland is Heerenveen en in het buitenland Barcelona. Hij heeft veel zin in de wedstrijd van Zeerobben 1 en wensen hem een leuke middag toe.

Zeerobben-Winsum, zaterdag 14 maart, aanvang 15.00 uur.

 

Programma 14 maart

Blauw Wit '34-VV Balk

d'Olde Veste '54-VV Noordscheschut

CVV Oranje Nassau G-Drachtster Boys

VV Pelikaan S-Leeuwarder Zwaluwen

PKC '83-Broekster Boys

VV SVI-VV Groningen

Zeerobben-VV Winsum

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda