Voetbal

Weekendvooruitzicht fc Harlingen

Fc Harlingen VR1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen een oude bekende: GAVC VR1. Dat de Harlingers het altijd lastig hebben tegen deze ploeg uit Grou is wel duidelijk als er naar de uitslagen gekeken wordt. Afgelopen seizoen maar ook dit seizoen hebben de Harlinger Vrouwen nog niet kunnen winnen van deze ploeg. Fc Harlingen heeft dit seizoen veelal met teveel blessures te maken waardoor de VR1 nog niet 1 wedstrijd met dezelfde basis heeft kunnen spelen. Gelukkig kunnen de meiden van MO17-1 vaak bij springen waardoor er toch gevoetbald kan worden. Uiteraard wordt zaterdag alles uit de kast gehaald om de 3 punten in Harlingen te houden. De wedstrijd begint om 14.00 uur en Pupil van de Week Mila Koornstra mag aftrappen.

Mila is 10 jaar, zit op de Pr. Johan Friso school en speelt sinds oktober 2019 bij fc Harlingen. Mila: “Een gezellige familie club waar ook mijn broer Finn, broertje Järvi en mijn neefjes Nick, Bryan en Jesper voetballen. Ik zit in de JO11-1 en wordt getraind door Aaron en Hessel. Ik sta vaak op links op het middenveld waar ik mijn energie goed kwijt kan.” Ajax is haar favoriete club en het Nederlands dameselftal vindt ze ook super goed. Favoriete spelers zijn Ziyech, Lieke Martens en Jackie Groenen. Hobby’s zijn: voetbal, dansen en tekenen. “Mijn favoriete eten is bloemkool en op vrijdag eten we vaak de gebakken visjes van opa Koos en oma Josien, dan heb ik extra energie voor de wedstrijd op zaterdag! Ik heb er enorm veel zin in, komen jullie kijken?”

Zondag nemen de mannen van fc Harlingen 1 het in Leeuwarden op tegen het MKV. Voor de winterstop regen de Leeuwarders de zeges aan elkaar en staan daardoor op een keurige vijfde plek. De start van de tweede seizoenshelft loopt wat stroef bij MKV, want de laatste twee duels gingen verloren. Mede daarom zullen ze de Leeuwarders er alles aan doen de punten in eigen huis te houden. Fc Harlingen pakte in de laatste vijf competitieduels zes punten en heeft na de winterstop nog niet verloren. Onderaan zijn de onderlinge verschillen klein en kunnen de Harlingers met een overwinning weer iets naar boven kijken. Hoe de punten verdeeld worden, zal zondag blijken. Het duel op sportpark Nijlân te Leeuwarden start om 14.00 uur.

 

Programma senioren:

Zaterdag 8 februari, thuis:

14.00 fc Harlingen VR1 – GAVC VR1

Zondag 9 februari, uit:

10.00 Drachten 3 – fc Harlingen 2

12.15 LSC 1890 5 – fc Harlingen 3

14.00 MKV’29 – fc Harlingen 1

|Doorsturen

BuienradarAgenda