Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Gezien de hele wedstrijd was een puntendeling misschien terecht, maar voor iedereen die fc Harlingen lief heeft, voelde het als een nederlaag.

Fc Harlingen 1

Zonder onder andere de geblesseerde Imro Schouwenaar en Youri Bouma startte fc Harlingen op het voor fc Harlingen ongebruikelijke tijdstip van half drie in Langweer en al binnen een minuut was er een schot van Remko Zandberg waarop de doelman van vv Langweer een antwoord had. Het was één van de weinige hoogtepunten voor rust. Fc Harlingen gaf eigenlijk geen kansen weg, maar creëerde ook weinig. Het verbaasde dan ook niemand dat de beginstand ook de ruststand was.

Fc Harlingen kreeg in de tweede helft mogelijkheden om de score te openen. Een schot van Remko Zandberg ging voorlangs en even later strandde de inzet van Arjan Outhuyse voortijdig. Vijf minuten later was er een hachelijk momentje voor het doel van fc Harlingen, maar doelman Pieter Wesseloo kwam als winnaar uit de bus. Halverwege de tweede helft werd Max Nijenhuis vervangen door Martijn Homminga. Hij stond nog maar net in het veld toen hij goed werd aangespeeld en op het doel afging, maar zijn inzet ging via een tegenstander over de achterlijn. Vijf minuten voor tijd gebeurde waar bijna niemand vanuit ging. Uit een standaardsituatie kreeg Langweer de bal voor het Harlinger doel en men wist deze in het doel te frommelen: 1-0 voor de thuisploeg.

Mede door een aantal blessurebehandelingen en het vele tijd rekken van Langweer kwamen er zo’n acht minuten extra tijd bij. Diep in die extra tijd was het Martijn Homminga die de bal van dichtbij over de doellijn wist te krijgen en fc Harlingen voor een blamage behoedde. In de slotseconde had Remko Zandberg de winnende treffer op zijn schoen, maar tot verbazing van iedereen ging zijn inzet naast het doel. Eindstand dus 1-1.

Programma

Na drie gelijke spelen, zijn de Vrouwen 1 gebrand om de volgende wedstrijd 3 punten te pakken. Maar ze zullen nog even geduld moeten hebben want de volgende wedstrijd staat gepland op 30 oktober. Dan spelen de Vrouwen van fc Harlingen thuis tegen Tzum VR1 om 14.30 uur.

Komende zondag komt het vlaggenschip van vv Warga op bezoek. De Wargaasters staan met zes punten op de vijfde plek. De Harlingers staan met vier punten achtste, maar hebben door het terugtrekken van Nicator een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen hebben een nare smaak overgehouden aan afgelopen weekend. Fc Harlingen speelde teleurstellend gelijk in Langweer, terwijl Warga keihard onderuitging tegen Zevenhuizen. Beiden zullen dus voor de winst willen gaan. De wedstrijd wordt gesponsord door Top Vlonderplanken en Pupil van de Week Thije Visser zal om 14.00 uur aftrappen. Na de wedstrijd is er live muziek m.m.v. Dicky Power. Tevens zal het Rad van Fortuin ’s middags zijn eerste rondes van dit nieuwe seizoen gaan draaien en daarmee zijn er leuke prijzen te winnen. Kortom, voetbal en gezelligheid op de zondagmiddag bij fc Harlingen. Iedereen is van harte welkom.