Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Vrouwen 1 van fc Harlingen nam het in een eerste competitie wedstrijd in Kollumerzwaag op tegen de VR1 van Friese Boys. Zondagmiddag nam fc Harlingen 1 het tijdens de derde bekerwedstrijd op tegen vv Mildam. Hoe is het beide teams vergaan? En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

Friese Boys VR1 - fc Harlingen VR1

Vrij vroeg in de wedstrijd kwamen de Harlingers op achterstand door een persoonlijke fout. Deze werd gelukkig goed gemaakt door de gelijkmaker. De dames kwamen zelfs op voorsprong en leken zo ook de rust in te gaan ware het niet dat vlak voor rust de 2-2 werd gescoord. Na rust veel tegenslag bij fc Harlingen. Eerst een tegengoal en vervolgens drie blessures. Friese Boys zochten steeds meer de aanval op en maakten de 4-2. Fc Harlingen wist uiteindelijk door een mooie aanval de 4-3 nog te maken maar daarna floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd.

Vv Mildam 1 - fc Harlingen 1

De voorspelling dat het een zware pot zou worden werd al snel omgezet in werkelijkheid. Tegen de kampioenskandidaat uit de derde klasse werd er verloren met 3-1. Mildam kwam vroeg op voorsprong door een hoge bal voor de goal waarbij de keeper net te laat was. Even later volgde er een penalty voor Mildam na een ongelukkig duel. Met wat blessures aan de kant van fc Harlingen werd de tweede helft gestart met drie wissels. Fc Harlingen scoort middels een penalty de 2-1 en werd gedurende de tweede helft sterker. Bij een uitbraak aan Harlinger kant werd de paal geraakt maar het was Mildam die de beslissende goal wist te maken waardoor de eindstand 3-1 werd.

Komend weekend

De dames van fc Harlingen spelen zaterdag de tweede competitie wedstrijd in Damwoude tegen SJO Broekster Walden VR2. Bij de heren van fc Harlingen 1 barst na een maandenlange onderbreking en een serie vriendschappelijke en bekerwedstrijden dit weekend eindelijk de onderlinge competitie weer los. fc Harlingen 1 start de competitie daar waar het de vorige beëindigde: in Bakkeveen. Fc Harlingen heeft in de voorbereidingen laten zien dat er goed voetbal in de ploeg zit en er vaak ook kansen worden gecreëerd. Destijds had Bakkeveen een goede start en fc Harlingen een sterke slotfase. Beide ploegen zullen zondag alles willen geven om in die eerste wedstrijd een goed resultaat te behalen. De wedstrijd op het sportpark van Bakkeveen begint zondag om 14.00 uur.