Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen 1

Op een koud en winderig Terschelling behaalde fc Harlingen 1 afgelopen zondag een dik verdiende zege op het sportpark van Midsland tegen sc Terschelling. Fc Harlingen begon goed aan het duel en testte de keeper al in de zesde minuut door een vrije trap goed in te schieten, maar de keeper redde knap. In de dertiende minuut kwam Terschelling tegen de verhouding in op voorsprong. Een vrije trap werd niet goed verdedigd en mede gedragen door de wind belandde de bal in de verre kruising: 1-0. Echter na drie minuten kwam fc Harlingen al op gelijke hoogte, nadat een afvallende bal tegen de touwen werd geknald. Terschelling probeerde het maar stuitte op keeper Egbert-Jan Panbakker. In de 25e minuut schoof Remko de 1-2 binnen en kwam fc Harlingen op een verdiende voorsprong. Zes minuten voor rust zette Bas fc Harlingen op 1-3. Na de pauze krulde Jesse de 1-4 keurig in het doel op aangeven van Remko en dit werd tevens de eindstand. Terschelling creëerde weinig, maar fc Harlingen miste de precisie, want anders had de score nog hoger uit kunnen vallen.

Komend weekend:

Na het goede resultaat op Terschelling wacht fc Harlingen 1 zondag de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander die middag is vv de Wâlden. De Wâlden staat na de ruime zege van zondag op de vierde plaats en drie punten voor op fc Harlingen. Vorig seizoen eindigde het thuisduel onbeslist. De gasten zullen niet met lege handen naar huis willen gaan. Fc Harlingen zal er daarentegen alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden. Als fc Harlingen dezelfde inzet toont als op Terschelling bestaat er geen twijfel op een goede afloop. Wedstrijdsponsor deze middag is R. de Jong Schilderspecialist Harlingen en de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Pupil van de Week

Pupil van de Week Mente Brandsma mag de wedstrijd aftrappen. Mente is 11 jaar en zit in groep 8 van OBS ‘t Wad. Hij was nog maar net vier jaar geworden toen hij voor het eerst op voetbal ging. Eerst bij VV Harlingen en nu bij fc Harlingen. Sinds september zit Mente bij de JO12-1 en speelt hij rechtsachter, wat ook zijn favoriete positie is. Mente zegt dat het altijd gezellig is bij fc Harlingen en hij voetbalt daar dan ook met veel plezier. Jori van der Meijden is zijn favoriete leider en Arjan Outhuyse en Jelmer Kooistra zijn zijn favoriete trainers. Matthijs de Ligt is de beste voetballer ooit en Ajax is zijn favoriete club. Verder vindt Mente het erg leuk om te gamen, te zwemmen en buiten te spelen. Oh ja, én hij is dol op pizza!