Weekendoverzicht fc Harlingen

Voor het tweede bekerduel dit seizoen reisde het vlaggenschip van fc Harlingen af naar Munnekeburen. Een klein dorp in de Stellingwerven. Daar wachtte de confrontatie met VWC. De reis bleek niet voor niets, want fc Harlingen nam de volle buit mee terug naar de havenstad.

De Harlingers startten in de basis met: Pieter Wesseloo, Jurjen Breimer, Patrick van de Waard, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Imro Schouwenaar, Martin van Andel, Frank Claasz Coockson, Remko Zandberg, Jesse Mulder en Yorick Ypma.

In een niet al te interessante eerste helft waren er weinig hoogtepunten. VWC had het meeste balbezit, maar creëerde niet veel. Fc Harlingen moest het vooral van hoekschoppen hebben, maar die leverden geen rendement op. Wellicht was de staat van het veld hier ook debet aan, want het was hard werken op een knollenveld. Toen het rustsignaal klonk, hadden beide ploegen het net nog niet gevonden.

Na rust was er een dubbele wissel bij fc Harlingen. Siefko Jager en Yuri Riemersma kwamen er in voor Martin van Andel en Imro Schouwenaar. De tweede helft was van beide kanten beter dan de eerste. Ook ontstonden er nu kansen. Na ruim een uur was er een grote kans voor VWC, maar doelman Wesseloo reageerde zeer alert en voorkwam een doelpunt. Bas Helfferich kreeg namens de gasten een grote kans, maar zijn schot was niet hard genoeg. Niet veel later wist Remko Zandberg de defensie te passeren, maar hij raakte het zijnet. Arjan Outhuyse werd het laatste kwartier in gebracht voor Jesse Mulder.

Met nog ruim tien minuten op de klok draaide de spits van VWC weg bij zijn tegenstander en schoot direct vanuit de draai. Met een zeer snelle, katachtige reflex wist de Harlinger doelman opnieuw het doel schoon te houden. De defensie moest hard werken, maar hield stand. Mateusz IJpe was één van de beste mannen op het veld aan Harlinger zijde. Tien minuten voor tijd ging Patrick van de Waard er vandoor op rechts en dit had een doelpunt moeten zijn, maar de bal zeilde bij de tweede paal rakelings naast. Toen brak de slotfase aan en kwam de bal bij Remko Zandberg. De bal raakte ongeveer alles wat op de doellijn stond: paal, lat, paal en belandde achter de doellijn: 0-1. Een moeizame overwinning maar wel de volle buit.

Programma

Zaterdag 14 september speelt fc Harlingen VR1 de laatste bekerwedstrijd tegen Mulier VR1 alvorens de reguliere competitie van start gaat. Dit duel vindt thuis plaats en de wedstrijd begint om 14.00 uur. Fc Harlingen 1 speelt zondag opnieuw een uitwedstrijd. Voor het derde bekerduel gaat men naar de Bildtse klei voor het duel tegen derdeklasser St. Annaparochie. Voor de Harlingers een ontmoeting met oud-trainer Duco Mulder. De Stannebuurtsters zijn zo goed als zeker door naar de volgende ronde na twee ruime zeges. Fc Harlingen zal proberen een goed resultaat neer te zetten. De tweede helft van afgelopen zondag bood perspectief, dus als fc Harlingen deze lijn doorzet, is het zeker niet onmogelijk. De aftrap in St Annaparochie is om 14.00 uur.