Weekendoverzicht fc Harlingen

Komend weekend start de tweede competitiehelft bij de senioren van fc Harlingen en ter voorbereiding hierop speelde Heren 1 bij fc Harlingen afgelopen zondag nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen vv Oosterlittens.

Fc Harlingen 1

De Harlingers speelden niet slecht, maar Oosterlittens bleek effectiever. Fc Harlingen kreeg in de eerste helft wel een aantal mogelijkheden om de score te openen. Na een half uur kwamen de gasten toch op voorsprong, nadat het defensief misging: 0-1. Niet veel later was er een vrije trap voor de thuisploeg en verraste Remko Zandberg de keeper bijna in de korte hoek. Twee minuten later maakte Oosterlittens 0-2. Jesse Mulder kreeg vlak voor rust nog een mooie kans, maar zijn schot ging via de vingertoppen van de doelman net over de lat. In de tweede helft vond fc Harlingen de aansluitingstreffer: Fabian Donderwinkel kreeg na tien minuten van afstand de bal tussen de lat en de keeper. Beide ploegen kregen kansen Oosterlittens maakte na een uur 1-3. In de slotfase kreeg fc Harlingen nog een grote kans, maar één op één met de keeper ging de bal over het doel. Al met al geen slechte wedstrijd, alleen strafte Oosterlittens fouten achterin direct af.  Na negentig minuten was de stand 1-3.

Komend weekend

Fc Harlingen 1 begint de competitie aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen SC Joure. De Jousters promoveerden afgelopen seizoen, nadat ze kampioen werden. Na een stroeve start hebben ze de weg naar boven gevonden en hebben zich inmiddels in de middenmoot genesteld. Fc Harlingen kende een wisselvallige seizoenstart. Er werd geregeld goed gevoetbald, maar te vaak stond men aan het eind van de rit met lege handen. Met een klinkende zege op ONB en een knap punt tegen De Wilp werden er aan het einde toch belangrijke punten gepakt. De oefenduels lieten zien dat fc Harlingen zeker niet slecht speelt. Het duel op sportpark de Hege Simmerdyk begint zondag om 14.00 uur.