Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen 1

Fc Harlingen 1 had afgelopen weekend geen wedstrijd. Daarvoor in de plaats speelden de mannen dinsdagavond op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen eerste klasser Leeuwarder Zwaluwen 2. Een nuttige oefenpot voor het team van Gerrie Schouwenaar.

Fc Harlingen VR1

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tegen middenmoter Sneek Wit Zwart VR2. Nadat Pupil van de Week Karlijn voor de aftrap had gezorgd kon de wedstrijd beginnen. Fc Harlingen begon prima aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de bovenliggende partij. In de dertiende minuut werd er gescoord door SWZ, alleen werd die afgekeurd wegens buitenspel. Na een onderbreking van de wedstrijd wegens een blessure van Sabine werd de wedstrijd weer voortgezet. In de veertigste minuut opende SWZ de score via een penalty. Op slag van rust viel ook nog de 0-2. Na de rust ging het al snel mis daar SWZ de stand op 0-3 zette. Julia wist voor fc Harlingen nog de stand op 1-3 te zetten, maar al snel was het SWZ die weer scoorde. In de 62e en 65e minuut viel de 1-4 en 1-5. De stand werd tegen het einde van de wedstrijd nog groter, aangezien SWZ nog twee keer wist te scoren. Eindstand 1-7. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmJqNMMM

Komend weekend

Aanstaande zondag speelt fc Harlingen 1 een uitwedstrijd tegen sc Bolsward. De Bolswarders presteren dit seizoen tot nu toe goed en staan op een verdienstelijke derde plek op de ranglijst. De meeste punten behaalden ze op eigen veld, waar tot nu toe slechts eenmaal werd verloren. Fc Harlingen won tot nu toe slechts eenmaal. Dat was op Terschelling. Zou fc Harlingen er in slagen om in Bolsward de tweede zege te binnen te slepen. Het zal waarschijnlijk niet makkelijk worden, maar het elftal heeft laten zien over goede kwaliteiten te beschikken. Als de vizieren op scherp staan, de defensie als een huis en er dezelfde inzet wordt getoond als in de laatste duels, dan zou het wel eens een mooie middag kunnen worden in Bolsward. Het duel op sportpark Het Bolwerk begint zondag om 14.30 uur.