Sport

WCT Ouwe Seun

Deze week stonden op de wielerbaan in Sneek de "Willem Visser memorial" wedstrijden op het programma. Maandag was eerst de sportklasse aan de beurt, een open wedstrijd met af en toe een kopgroepje met een ouwe seun erin. 

Jeugdleden Bjorn Sietzema (midden) en Stian Koornstra (rechts).

Tien rondes voor het einde reden twee man weg helaas zonder een ouwe seuns. Voor de derde plek probeerde Siemen het nog een ronde voor het eind maar hij werd weer achterhaald. Uitslag: Wiecher 16e, Waling 17e, Piet 18e en Siemen 22e.

 

Dinsdag was het de beurt aan de A-amateurs met Martin aan de start. Ook hier reden twee man weg en die werkten goed samen en werden niet meer achterhaald. Op twee rondes voor het einde probeerde Martin het nog voor plaats drie, maar er sprongen gelijk renners in het wiel. Uitslag: Martin 11e.

 

Woensdagavond stond voor de meeste jeugdleden hun eerste wedstrijd op het programma. Op de slotdag van deze wielerweek werd er in drie jeugdcategorieën gereden. Er stonden vijf jeugdleden aan de start. Om de jeugdleden aan te moedigen werd er spontaan besloten om tijdens de woensdagavondtraining naar Sneek te fietsen om de jeugd aan te moedigen. De jeugdleden van WCT Ouwe Seun presteerden meer dan prima. Sven Vrij wist in de categorie 8-9 jaar in zijn eerste wedstrijd zelfs een eerste prijs te behalen.

In de categorie 12-15 jaar stonden vier leden van WCT Ouwe Seun aan de start. De eerste ronden werden wat afwachtend verreden, maar uiteindelijk werd hier het tempo flink opgevoerd. In deze strijd werd Timo Vlagsma tweede, Stian Koornstra vijfde, Bjorn Sietzema achtste en Jesna Swart negende. De wedstrijd was voor de jeugdleden een fantastisch leermoment, vol enthousiasme stond trainer Sicco aanwijzingen te geven. De jeugd heeft de toekomst en het bestuur is zeer trots op deze kanjers. Ze hebben met zijn allen een prachtige wieleravond gehad.

Met speciale dank aan trainer Sicco Jellema die veel vrije tijd stopt in de begeleiding/training van de jeugdleden en de supporters van WCT Ouwe Seun bedankt voor de enthousiaste steun. 

|Doorsturen