Sport

Walle Geertsje Toernooi Boulegoed

Jeu de boules-vereniging Boulegoed houdt zondag 25 augustus haar traditionele Walle Geertsje Toernooi. Het toernooi op de banen van Boulegoed (Jetting 5) begint om 9.30 en duurt tot 20.00 uur.

Het aantal teams (doubletten) dat aan dit toernooi meedoet, nadert de 50. Dat betekent dat er honderd of meer jeu de boulers aan dit toernooi deelnemen. De deelnemers komen uit het hele land. Hiervan zijn er veel spelers die al eens het Walle Geertsje Toernooi wisten te winnen en spelers die het Nederlands Kampioenschap wisten te behalen in de verschillende disciplines. Je kunt dan ook met recht zeggen dat dit er op dit landelijk bekende toernooi op hoog niveau wordt gespeeld. Ook jeugdspelers nemen deel aan dit toernooi, een bewijs dat het jeu de boules-spel niet alleen door de ouderen wordt gespeeld, zoals velen denken. 

De deelnemers zullen strijden om de eerste prijs die bestaat uit maar liefst € 300. Het is een druk bezet toernooi dus de moeite waard om een kijkje te nemen en kennis te maken met de jeu de boules-sport. Het Walle Geertsje Toernooi staat bekend om zijn geweldige catering die bestaat uit verse haring en een broodje garnaal. Voor wie niet van vis houdt zijn er andere lekkernijen. De terreinen met verschillende ondergronden liggen er fantastisch bij. Dus veel variatie van het terrein dat door de boulers zeer gewaardeerd wordt. De finale zal zo omstreeks 19.00 uur beginnen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda