VVH Dames 1 - S.N.V.V. Dames 3

Afgelopen zaterdag mochten de Harlinger dames het opnemen tegen het derde team van Sint-Nicolaasga. Met een verschil van vier punten in de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor de dames om hoger op te klimmen. Een spannende wedstrijd voor het thuisfront waar helaas geen publiek bij aanwezig mocht zijn. Als alternatief was er livestream te volgen op het Facebook account van V.V.H. Dames 1 die voor de liefhebber nog terug is te vinden.

In verband met de afwezigheid van de coaches was het Ous Spiekstra die VVH deze wedstrijd uit de brand kwam helpen en de coaching op zich nam. Ous die over de volledige selectie beschikte begon met de volgende zes dames: Iris en Regina op de buiten, Anique en Ilse op de mid, Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal en Kyra op de libero positie. De dames begonnen de wedstrijd erg goed er werd slim gespeeld en mooi aangevallen. In het midden van de set verloren ze iets de alertheid er werden er meer persoonlijke foutjes gemaakt maar met name de opslag was gewoonweg slecht aan VVH kant. Na een time-out was het dan aan VVH om zichzelf te herpakken. Er waren maar weinig ballen die bij VVH op de vloer vielen, qua verdediging liep het op rolletjes. Met steeds een verschil in stand van ongeveer 4 punten was het VVH die er met de setwinst vandoor ging. De set werd met 25-23 gewonnen.

De tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. De tweede set begon met een goeie blokserie en hierna opslag van Anique, hierdoor kwam VVH al vrij snel op een mooie voorsprong. De dames die positioneel goed klaar stonden op de aanvallen van Sint-Nicolaasga wisten hier niet door heen te breken. Als snel stond VVH 8 punten los. De tegenstanders hadden geen antwoord op het spel van de Harlingers. Ilse die een fantastisch spel speelde bij het net die als rechtshandige de ballen met de linkerhand door de vloer heen ramde bracht de tegenstanders volledig in de verwarring (het was van de gezichten af te lezen). Halverwege de set kwam Mirthe binnen de lijnen voor Iris die met een keiharde aanval haar wedstrijd begon. Ook kwam Manon binnen de lijnen voor Anique die door dreiging op de mid een eenmansblok creëerde voor Regina op de buiten en zo de ballen makkelijk binnen kon slaan. Deze set werd vrij makkelijk binnen gehaald met een stand van 25-15.

De derde set begonnen VVH met de speelsters waar ze tweede set mee zijn geëindigd. Het begon wat rommelig met een passing die niet aankwam bij de spelverdeling en waardoor ze niet tot aanvallen kwamen. De dames die door kregen dat de rechtdoor volledig open lag bij de tegenstanders werd dan ook goed gevonden door de buitenaanvallers. Zo sloeg Mirthe drie ballen op exact dezelfde plek keihard binnen op de rechtdoor. Ook was het Ilse die door tweehandig handelen totale verwarring aanbracht bij de tegenstander. Toch begon SNVV een beter spel te spelen, ze wisten meer de open gelegen gebieden te vinden en kwamen meer tot direct scoren. Hierdoor bleef de stand erg gelijk aan elkaar. Na een mooie opslagserie van Manon kwamen de dames van VVH wat punten los te staan. Zo kwam Senna binnen de lijnen voor Anniek en Lisanne voor Regina. Met gelijk een prachtig blok van Lisanne werd de voorsprong alleen maar groter. Toch was het de kant van de Harlingers dat wat meer moeite kreeg en steeds wat net niet ballen begon krijgen/spelen. SNVV kwam van een aardige achterstand, 13-23, terug tot 23-23. Toch waren het de Harlingers die aan het langste eind trokken en met een prachtige smash van de spelverdeelster Yvette de set en tevens wedstrijd winst binnen sleepten.

De vierde set kwam Iris weer binnen de lijnen voor Mirthe, Regina voor Lisanne en Anique voor Manon. De dames van VVH bleven hun eigen spel spelen. Rustig en beheerst werd punt voor punt gepakt. De achterover werd ook goed gevonden door Yvette waardoor Anniek een paar heerlijke ballen binnen sloeg. Een prima verdeeld spel werd er gespeeld door VVH. Zo bleef VVH steeds met een verschil van 5 punten de wedstrijd in handen houden. De set werd uiteindelijk met een stand van 25-22 gewonnen.

Een prima wedstrijd met een prima eindstand. Zo kwamen er vijf punten bij de totale eindstand en zijn we een plekje omhoog geklommen. Ze staan op een prima vierde plek, vier punten verwijderd van de nummer drie. Komende dinsdag mogen ze eerst weer aan de bak in de bekerronde. VVH speelt om 19:30 thuis tegen REVA waarschijnlijk ook live te volgen op de Facebookpagina. Aankomend weekend zijn ze een weekend vrij van competitie spelen.