VVH Dames 1 ronde verder in de beker

Afgelopen dinsdag mochten de dames van VVH afreizen naar IJlst en het opnemen tegen het derde team van Stânfries.

De dames uit Harlingen gingen met een selectie van tien op stap bestaande uit: Yvette, Senna, Anniek, Iris, Mirthe, Lisanne, Kyra, Manon, Anique en Regina. Dit keer met coach/trainer Meindert Paul.

De eerste set werden de volgende zes speelsters opgesteld: Yvette op de spelverdeling, Senna op diagonaal, Iris en Mirthe op de buiten en Anique en Regina op de mid. Voor de dames was het de opdracht om gelijk vanaf het begin de leiding te nemen. Het komt nog al vaak voor dat zij te laat de set beginnen met het eigen spel te laten zien. Vol enthousiasme en plezier begonnen ze dan ook aan de set. Afgelopen trainingen werd er vooral gewerkt aan de opslag, belangrijk om vanaf de eerste bal het spel al goed onder druk te zetten. Stânfries had het vanaf het begin al erg moeilijk om de bal bij de spelverdeling te krijgen waardoor de aanval niet goed werd gevonden en relatief makkelijke ballen over het net werden gespeeld. Hierdoor was er kans bij VVH om hun eigen spel goed op te pakken. De ballen werden mooi bij de spelverdeling gebracht en er werd een prachtig verdeeld spel gespeeld waar iedereen lekker bij stond aan te vallen. De set werd dan ook binnengehaald met een stand van 15-25.

De tweede set begonnen ze met een wissel, Anniek kwam binnen de lijnen voor Senna. Ook bij deze set weer de opdracht om zelf het spel te bepalen en vanaf de start de leiding te nemen. Dit werd dan ook goed opgevolgd en door middel van de serve werd het spel van Stanfries goed onder druk gezet en liep alles fantastisch aan de kant van VVH. Met de time-outs die tactisch werden aangevraagd kregen de dames tips vanaf de zijlijn die goed werden opgevolgd waardoor het spel bij Stanfries werd ontregeld. Met een fantastisch laatste serveserie van Yvette werd ook deze set makkelijk binnen gehaald met een stand van 11-25.

De derde set bleef de opstelling gelijk aan de vorige set. Het spel van de dames werd iets rommeliger maar er werd ook beter volleybal geleverd vanaf de andere kant. Er werd minder direct gescoord door een goeie verdediging van de tegenstander. Toch waren het de dames van VVH die steeds een verschil van ongeveer vier punten hielden. Halverwege de set werd Anniek gewisseld voor Senna. In deze set werd er ook meer gebruik gemaakt van de driemeterlijn aanvallen. Mirthe, Senna en Anniek die zich goed speelbaar hielden bij ballen die niet goed aankwamen bij de spelverdeling werden heerlijk ingeslagen vanaf de drie meter. Deze set werd mede hierdoor gewonnen met een eindstand van 18-25.

Een heerlijk potje volleybal werd deze avond neergezet door VVH. Goed voor het zelfvertrouwen en weer een ronde verder in de beker. Ze trainen nog even lekker verder en spelen dan 6 november weer in de eigen vertrouwde Waddenhal. Deze wedstrijd mogen zij spelen tegen een oude bekende VC/Zeus2K om 17:00 uur in Harlingen.