Vrouwen in de wind sterker dan Mulier

De meiden van MO17 waren bereid om zich aan te sluiten bij de tien speelsters van Vrouwen 1 zodat wij compleet naar Witmarsum konden afreizen. De volgende speelsters begonnen in een 1:4:4:2 formatie: Deveny stond tussen de palen. Jolijn, Ilona, Sascha en Nicky vormde de verdediging. Het middenveld bestond in een ruit met Gwen, Lizzy, Tracey en Lize. Terwijl de afronding werd gerekend op Ashley en Demi. De wisselbank was warm gevuld door Ingrid, Jessica, Sabine en Julia.

Met de wind in de rug begonnen de vrouwen in eenrichtingsverkeer te voetballen. Daarbij was het voor Mulier vooral tegenhouden. Een enkele keer kwamen zij er goed uit maar gevaarlijk werd het niet voor Deveny. Het zag er wat rommelig uit aan beide kanten maar fc Harlingen was wel de bovenliggende partij. Het ontbrak aan scherpte, iets wat je op de trainingen kan blijven verbeteren. Daar moeten ze zich echt in verbeteren, want er zit zoveel voetbal in maar dat komt er niet altijd even mooi uit! Toch heeft fc Harlingen doorzettingsvermogen en de wil om er iets van te maken. Er werd tussendoor nog gewisseld, zo kwam Ingrid voor Lizzy en Julia voor Lize in het veld.

Lizzy kon niet lang van haar rust genieten want Gwen maakte een rare hinkel. Ze kreeg wat rust en kon later in de wedstrijd nog meedoen. Er werd met vlagen goed gevoetbald alleen de wind was de grootste tegenstander. Met een brillenstand werd er gerust.

Jessica nam de plaats over van Tracey. Jessica heeft trouwens een heel goede eerste helft gevlagd. En Lize kon er in voor Ashley, Ashley die het stokje overnam van Jessica deed dit ook uitstekend. In de tweede helft was het volop in de wind. Ondanks de harde windstoten was hetzelfde beeld in de tweede helft. Fc Harlingen in balbezit en op de helft van de tegenstanders. Achterin stond het als een huis met Sascha en Ilona. Nicky en Jolijn konden vaak opschuiven naar het middenveld. De rust aan de bal was duidelijk een verbeterpunt. Demi zette de 0-1 op het scorebord met een listig hoog balletje. Heel langzaam rolde de bal in het doel.

Hierna bleef fc Harlingen doorgaan met aanvallen. Mulier kwam er soms uit net als in de eerste helft. Nu waren ze iets gevaarlijker maar Deveny gaf goed keeperswerk. Ashley kwam voor Demi in het veld en Jolijn werd afgelost door Sabine. Het ging steeds beter met mooi combinatievoetbal. De bal ging van voet naar voet. Er werd veel bewogen zonder bal en het zag eruit alsof we al jaren samen spelen. Sabine ging in het centrum spelen toen Tracey voor Ilona er in kwam en Jessica zakte een linie terug op de rechtsback positie. Mulier nam wat meer grip op de wedstrijd maar Sascha stond vaak op de juiste plek om in te grijpen. Ingrid stuurde de dames 1 voor 1 weg met de bal. Julia en Lize waren nog dichtbij een doelpunt en ook Jessica kon wel eens langs de zijlijn vliegen. Gwen ging nog voor Lizzy erin en speelde een uitstekende debuut wedstrijd!. De laatste kans was voor Mulier uit een indraaiende hoekschop. De bal ging voor iedereen langs en de scheidsrechter floot af.

Drie belangrijke punten voor de vrouwen. En het vertrouwen voor volgende week tegen Scharnegoutum. Daar moeten ze wel wat voor doen: trainen, trainen en nog eens trainen…