Voetbal

Vrouwen 1 winnen van Tzum 1

Onder mooie weersomstandigheden werd er afgelopen zaterdagmiddag een goede pot gespeeld door de vrouwen 1 van fc Harlingen. Coach Evan koos voor de volgende basis elf: Deveny verdedigde het doel. Nicky, Sabine, Sjoukje en Jessica vormden de verdedigende linie. Het middenveld werd gevormd door Demi, Ingrid, Sascha en Tracey. En voor de afronding mochten Julia en Ilse zorgen. 

Fc Harlingen maakte het spel en kregen een dot aan kansen. Het was aan goalie Hilda van Tzum dat zij nog naar een brillenstand aankeken. In de 22e minuut werd Julia gewisseld, ze had hiervoor al meegedaan met MO17 eveneens Nicky maar die moest nog even door ploeteren wat ze uitstekend deed. Ashley was binnen de lijnen en de kansen bleven komen. De blue ladies kwamen in de 23e minuut verdiend op voorspong. Na een hoekschop van Ingrid werd de bal afgeslagen naar het middenveld. De bal werd onderschept en naar de vrije Ingrid aan de zijkant gespeeld. Inky gaf de bal direct met gevoel voor waar Ilse goed tegenaan kon lopen. Met de punt van de schoen verdween de bal laag over de grond in de hoek, 1-0.

Niet veel later was het opnieuw raak. Sabine kopte de hoge bal naar Ashley die vervolgens Ilse de diepte instuurde. Een mooie strakke voorzet op Demi die de bal beheerst afmaakte, 2-0. Het werd even rustig en Tzum ging nu ook meer dreigen maar de solide verdediging had niet veel problemen. Jessica en Nicky kwamen goed voor de man waardoor er vaak weer kon worden aangevallen. Ook Sjoukje liet niets aan het lot over. De spitsen van Tzum hadden het moeilijk. En mochten ze er eens doorkomen, dan was het Sabine die daar weer stond op te ruimen. En dan ook voetballend. Deveny had niet veel moeite met de schoten van de tegenstander. Sascha stond deze keer op het middenveld en deed dat uitstekend. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft zag er veelbelovend uit. Tracey moest werken en werd gewisseld door opkomend talent Linda. Nicky kreeg haar welverdiende rust. Jolijn van MO17 nam haar positie over. En Ilona, ook van MO17, kwam erin voor Sabine. Er werd weer gevoetbald en fc Harlingen nam weer de touwtjes in handen. Leuke combinatiespel maar het mistte nog overtuiging. 

Beide teams konden niet meer scoren en zo bleef het 2-0. Een zeer goede pot waarbij leermomenten zeker terugkomen op de trainingen. Complimenten voor de twee meiden van MO17. En een bedankje voor de goed leidende scheidsrechter W.J Kimp.

|Doorsturen