Voetbal

Vrouwen 1 fc Harlingen verwelkomen drie nieuwe speelsters

Het gaat goed bij de Vrouwen 1 van fc Harlingen. Na een kort seizoen vorig jaar is het team inmiddels begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen waarin de doelstelling hoog ligt bij hoofdtrainer Peter Outhuijse.

Peter staat niet alleen voor de groep en heeft hulp van bijna dezelfde staf als vorig seizoen. Bijna, want nieuw als leidster is Marleen Bergsma. Zij volgt Ingrid Hoekstra op. Samen met leider Koots (Ronald Brandes) en trainer Roy Dijkstra is het viertal compleet. Klaas Schoot is keepertrainer. En de doelstelling ligt hoog bij zowel de trainers als de dames. Gezien de selectie moet een top drie mogelijk zijn.

 

Nieuwe speelsters

De selectie bestaat dit seizoen uit 17 speelsters, waaronder drie nieuwe speelsters. Ilse Walstra, Nora Stellingwerf en terug van weggeweest Demi de Looze.

Demi de Looze (23) komt na een tussenstop van twee jaar weer terug naar fc Harlingen. Met veel plezier heeft ze - weliswaar in Coronatijd – gevoetbald bij Mulier maar ze voelt zich bij fc Harlingen veel meer op haar gemak en heeft meer aansluiting bij de andere dames. 

Ilse Walstra (22) is als klein meisje bij SDS begonnen met voetballen en heeft daarna vier jaar bij Makkum gevoetbald. En nu kiest ze voor fc Harlingen. Wel leuk om te vermelden is dat Ilse haar vriend Mathijs de Baat bij het eerste elftal van de mannen voetbalt. 

Nora Stellingwerf (20) is begonnen bij de MO13 van FC Burgum. Sinds kort is zij verhuisd naar Harlingen en omdat Nora het voetballen niet op wilde geven klopte ze bij fc Harlingen aan. De club sprak haar wel aan. Ze ziet het als een nieuwe start, een nieuwe uitdaging en kijkt met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen.

 

Voorbereiding

Peter en Roy zijn twee weken geleden gestart met de trainingen en op 30 augustus zullen ze ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd in en tegen Beetgum VR1 spelen. 

Op zaterdag 4 september staat de bekerwedstrijd thuis om 14.30 uur tegen Zeerobben VR1 op het programma. Daarna vangt de competitie aan waarin de Vrouwen oude bekenden maar ook nieuwe teams tegen zullen komen. De eerste competitiewedstrijd op 11 september is een thuiswedstrijd waarbij tegenstander S.F. Deinum naar Harlingen komt. Het volledige programma is te vinden op fc Harlingen VR1 - fc Harlingen (fc-harlingen.nl)

Het team en de staf van fc Harlingen VR1 is er klaar voor! Hopelijk de tegenstanders ook en gaan ze een mooi voetbalseizoen tegemoet.

|Doorsturen

BuienradarAgenda