Vroeg op voor HMHC Dames

Afgelopen zondag ging de wekker vroeger dan gebruikelijk voor de Harlinger dames. In plaats van het startsignaal tussen 12.30 en 13.00 uur was dat dit deze keer al om 10.45 uur in Roden. Om 8.40 uur moesten de dames verzamelen en dat was te merken aan de voorbereiding. Met nog maar twintig minuten voor het fluitsignaal snelden de dames zich naar het veld voor de warming up. Deze verliep wat stroef door het sproeien van het waterveld en zo startten ze ietwat onvoorbereid aan de wedstrijd.

Echter was dit in de eerste minuten van de wedstrijd niet te zien. De meiden combineerden goed en vochten voor wat ze waard waren. Maar na een counter van Roden, dat resulteerde in een doelpunt, werd het spel steeds slordiger. De Harlingers wilden alleen maar vooruit hockeyen, wat zorgde voor veel onnodig balverlies en nog drie tegendoelpunten. “Snel is niet gehaast”, had mede coach Daniël Schaaf gezegd, als hij niet zelf aan het spelen was.

Tijdens de rust hebben de meiden alle verbeterpunten doorgesproken en begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Met de bemoedigende woorden van coach Jurrit de Vries en de wil om te laten zien waar ze als Harlingen voor staan, liepen de dames het veld weer op. Het fluitsignaal klonk en het leek net alsof er een nieuw team stond te spelen. Er werd goed gecombineerd en ook werd er beter met elkaar gepraat. Door de korte passes kwamen de Harlingers soms gevaarlijk uit in de cirkel van Roden. Ook Meike Burkels had een mooie 1 tegen 1 met de keeper, maar helaas heeft Harlingen moeite met afronden.

Tijdens een aanvallende strafcorner voor Harlingen was het raak; een strafbal. De strafbal koningin Jill Burkels was helaas niet aanwezig in verband met examens, maar ook Nynke Bijlsma heeft goed geoefend op de training en stuurde de keeper het bos in, 4-1 voor Roden was de stand. Harlingen was gebrand op meer en bleef goed druk zetten voorin. Harlingen werd nog een paar keer gevaarlijk, maar helaas was het toch Roden die het laatste doelpunt achter de keeper wist te krijgen. Na een aantal rebounds werd het toch 5-1.

Harlingen heeft opnieuw de punten laten liggen, maar ze zijn trots op de comeback in de tweede helft. Na het douchen waren de broodjes knakworst klaar om te veroveren, want het was immers al lunchtijd geweest. Toch is er stiekem nog een auto langs de McDonalds gereden en heeft een deel van de dames de Heren van Harlingen nog aangemoedigd in Meppel. Zij hebben overigens ook 5-1 gespeeld, maar dan in hun eigen voordeel.

De Harlinger dames kunnen nu even genieten van een weekend rust en zullen zondag 8 mei weer een vertrouwde thuiswedstrijd spelen tegen Meppel, wie komen ons aanmoedigen om 13.00 uur?