Voetbal

Voorlichting VTON bij Zeerobben

De jeugdtrainers van Zeerobben hebben onlangs voorlichting gehad over de invoering van VTON. VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling. De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal.

De methode ondersteunt met meer dan 950 kant-en-klare trainingen. De ervaren trainer kan zijn eigen trainingen samenstellen met behulp van de VTON bibliotheek. Met speciale inlogcodes hebben de jeugdtrainers toegang tot de oefenstof toegespitst op hun team. Er staan voor iedere week twee trainingen klaar waarin de oefeningen staan aangegeven met onder andere instructiefilmpjes en tekeningen. De oefenstof geeft een soort van houvast voor de jeugdtrainers maar kan natuurlijk gecombineerd worden met een ‘eigen’ oefening.

Richard Elsinga was bij Zeerobben om met alle jeugdtrainers de app nog een keer door te nemen. Richard Elzinga is samen met Erik de Jonge de ontwikkelaar van deze voetbalmethode die al door heel Nederland gebruikt wordt. Tevens werd er door Richard Elzinga een training aan JO19-1 gegeven waar een aantal oefeningen als voorbeeld dienden voor de trainersgroep. Aan het eind van het seizoen zal er een evaluatie plaats vinden. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda