Voetbal

Voorbeschouwing Zeerobben – vv Heerenveen

De voorjaarsvakantie zit er weer op. Zeerobben heeft optimaal kunnen profiteren van de rustperiode en de geblesseerde spelers zijn hoogstwaarschijnlijk beschikbaar. Dat zal ook nodig zijn gezien de tegenstander van zaterdag 2 maart. 

In de uitwedstrijd in Heerenveen kwamen de Harlingers goed weg. Een nipte 0-1 overwinning in de slotminuut in een zinderende pot voetbal, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Het was wel de opmaat tot de eerste periodetitel. Heerenveen verspeelde onnodige punten en Zeerobben sprokkelde daarna de noodzakelijke punten bij elkaar. Mede door verlies in deze periode van de directe concurrentie kwam de periodetitel als een verrassing. Heerenveen pakte in de inhaalwedstrijd een punt in Idskenhuizen bij VVI. Met 6 punten achterstand op Zeerobben valt er veel te winnen voor de bezoekers.

Zeerobben zal de wonden moeten likken na de onverdiende nederlaag bij dorpsgenoot van Heerenveen, de Heerenveense Boys. Deze koploper won bij de inhaalwedstrijd in en tegen Bolsward verdiend en neemt afstand van een groepje achtervolgers, waaronder Zeerobben. Het zal het trainersduo Konings/Janssen er alles aan gelegen zijn om dat verschil niet verder te laten oplopen. Winst is dan ook de inzet. Met een spannend duel in het vooruitzicht zal het aantal toeschouwers, waaronder de vaste supportersschare, daarmee in overeenstemming zijn.

Zaterdag 2 maart, Zeerobben – vv Heerenveen, aanvang: 15.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda