Volleybaldames

Onderstaand wedstrijdverslag van de volleybaldames 1, Harlingen ontvingen wij van Regina van der Kooij.

Het uiterste van Friesland werd vandaag even bezocht. Harlingers mooisten kreeg de eer om naar de hekkensluiters D.B.S. in Balk af te reizen. Vorige week 4-0 gewonnen en deze week 4 punten mee naar Harlingen.

We waren met negen man sterk, Alien is back on track en ons joker Merle uit België was er ook weer bij. We begonnen met de wedstrijd met Regina en Ilse op de mid, Yvette op spellie, Anniek diagonaal en Iris en Anna op de buiten. Wij als echt dieseltjes moesten eerst even opwarmen, waarbij we het de tegenstander ook gunnen om even een balletje te slaan, maar toch waren we het zelf die de touwtjes in handen namen en de set met 16-25 wonnen.

De tweede set bleek ons zelfvertrouwen veel te hoog, en was het Balk die de set binnen sleepte. We waren meer met onszelf in strijd dan met de tegenstander. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en stonden te passen als een krant... Veel meer willen we er ook niet over kwijt.

Derde set moest het gas er dus weer even op. Mirthe kwam binnen de lijnen voor Anna, Iris die door een mooie serve serie een voorsprong wist op te bouwen, Ilse die als Chinese muur diende en geen bal door liet aan het net, Anniek wist de ballen aanvallend mooi neer te leggen op de vloer bij de tegenstander en Regina die als stofzuiger diende en veel ballen nog van de vloer wist te redden zorgden ervoor dat de set werd gewonnen met wederom een 16-25 als eindstand.

Vierde sets was balk erg onder de indruk van ons spel, ze vergaten dat ze nog een set moesten spelen... Hierdoor werd de vierde en tevens laatste set makkelijk binnen gehaald en zo de winst!

Al met al een dreege pot, we speelden onder ongelofelijke druk omdat we niet mochten verliezen van de hekkensluiter. We hebben het goed weten te handhaven, en als we niet naar de tweede set kijken, hebben we gewoon alle sets gewonnen dus dat is dikke prima. Nu hebben we twee weken geen wedstrijden, dit betekend niet dat we stil gaan zitten te bier drinken maar dat we lekker gaan trainen en bier drinken.