Vikings-zwemmers naar 45e Zechstein zwemtoernooi

Traditioneel is het eerste weekend van de herfstvakantie voor het zwemtoernooi in Veendam. Twee dagen zwemmen en gezelligheid hebben met ruim 500 andere zwemmers uit binnen- en buitenland.

Dit jaar was het een jubileum editie en vanwege dat werden er in een aantal leeftijdsklassen op zaterdagavond Finales gezwommen. Een drietal Vikings zwemmers; Tycho Wienbelt, Kyara Balt & Tim Koornstra wisten zich te plaatsten voor de 100m. wisselslag en Tim voor de 50m rugslag. Tycho & Kyara gingen als tweede en zesde de finale in en wisten na spannende races deze posities vast te houden. Naast de beker voor deze mooie tweede plaats wist Tycho dit weekend nog meer medailles te winnen. Ook Tim Koornsta zwom een heel goed toernooi en wist ook meerdere medailles te winnen. In de Finale wist hij beslag te leggen op een mooie derde plaats. Verder waren er medailles voor Mare Broekstra en Jetze de Vries. Alle zwemmers hebben goed gezwommen met meerdere persoonlijke records.

De zaterdagavond werd traditioneel afgesloten met de zwem disco waarna in de sporthallen de bedden werden opgezocht om vervolgens na een korte nacht zondagochtend weer aan de start te verschijnen. Het was weer een geslaagd Veendam weekend!