Verlies in laatste thuiswedstrijd fc Harlingen

Na de mooie overwinning vorige week op Terschelling, was iedereen benieuwd of er ook tegen de  nummer twee van de ranglijst, Boornbergum, een goed resultaat te behalen was. Het was niet te zien dat deze ploeg zo hoog op de ranglijst staat en ook nog kans op het kampioenschap heeft. Wel waren ze fysiek de meerdere en ze hadden meer balbezit. Dat was niet zozeer hun eigen verdienste als wel de verkeerde passes van de thuisclub. Opvallend bij de tegenstander was de rol van Bjorn Schilder, de speler/coach die alle vrije trappen, ingooien, corners nam en daar had hij het druk mee.

(Foto’s: Dorus Breidenbach)

Opstelling: Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Patrick van der Waard, Mateusz Ype, Bas Helffrich, Jari Lemmers (Siefko Jager), Jesse Mulder (Jurjen Breimer), Sander Zeilmaker, Remko Zandberg, Arjan Outhuyse.

Nadat pupil van de week, Wesley Scholtheis het goede voorbeeld had gegeven door te scoren was het aan de spelers van fc Harlingen. Boornbergum startte met de wind in de rug en het was van beide kanten eerst wat aftasten. Na een paar minuten was er een goede aanval via Bas Helffrich die uitmondde in een schot van Remko Zandberg, eigenlijk iets te gehaast om gevaarlijk te worden. Sander Zeilmaker kreeg ook een mogelijkheid, zijn schot ging naast. Door een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken werd de tegenstander iets gevaarlijk.

Na een half uur kreeg Boornbergum een corner op links . Bij de tweede paal stond Mateusz Ype bij twee man en het was Cornelus Bosma, al of niet met de arm, die de 0-1 scoorde, geheel onnodig. Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Keeper Wobbe Bouma, ruim 50 jaar moest zich strekken om een schot van Bas uit zijn doel te tikken. Later leek Sjouke Bootsma de gelijkmaker te scoren, de scheids floot omdat Sander een lichte overtreding maakte. En vlak voor de rust kwam fc Harlingen op een 0-2 achterstand. Een voorzet werd niet goed verdedigd en via het schouder van Henk Kort verdween de bal achter doelman Egbert- Jan Panbakker.

In de tweede helft ging de thuisclub met drie spitsen spelen wat wel leidde tot meer druk op de achterhoede van de tegenstander en ook doordat men met de wind mee speelde. Het eerste gevaar was een vrije trap maar die verdween in handen van de keeper. Bij fc Harlingen moest Patrick van der Waard de bal van de doellijn halen. De deze middag wat onzichtbare Jesse Mulder schoot van afstand op het doel en wederom redde de doelman fraai. Ook Jari Lemmers schoot, maar dat schot ging net over. Fc Harlingen probeerde het wel, maar miste precisie en wat geluk. Jari en Jesse werden gewisseld en vervangen door Siefko Jager en Jurjen Breimer. Met Siefko kwam er wat meer power in de ploeg. In de 65e minuut had Remko moeten scoren, helaas ging de bal net naast. Remko had pech toen zijn prima genomen vrije trap, na een overtreding op Sander, door de keeper uit de bovenhoek werd getikt, een wereldredding. Even later werd een doelpunt van fc Harlingen door scheidsrechter Brussaard afgekeurd. Er zou een overtreding op de doelman zijn gemaakt. Een doelpunt voor de thuisclub hing in de lucht. Na een counter werd het echter 0-3 en dat doelpunt leek verdacht veel op buitenspel. In de 80e minuut scoorde men toch. Remko schoot een vrije trap laag in de rechterhoek. Arjan Outhuyse gaf ook nog een paar goede voorzetten, maar zijn medespelers deden er niets mee. Sander kreeg na een mooie voorzet van Remko nog een honderd procent kop-kans; hij miste de bal na een mooie zweefduik totaal.  Er had toch tegen deze ploeg wat meer ingezeten.

Dit was de laatste thuiswedstrijd, er volgt nog een uitwedstrijd tegen Warga volgende week. Daarna rest de nacompetitie.